Razziázott az orosz rendőrség az ellenzéki Navalnijnál

Square TRIAL ADMINISTRATIVE COURT Kremlin critic Alexei Navalny, who was arrested during March 26 anti-corruption rally, attends an appeal hearing at a court in Moscow on March 30, 2017.
A Russian court on March 27 sentenced Kremlin critic Alexei Navalny
Alekszej Navalnij
Vágólapra másolva!
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető és korrupcióellenes aktivista irodájában razziázott a moszkvai rendőrség vasárnap - közölte Kira Jarmis, a politikus szóvivője.
Vágólapra másolva!

A rendőrök többeket kihallgattak, és hat embert őrizetbe vettek.

Jarmis úgy vélte, hogy a razzia célja az épületben működő ellenzéki televízió felszámolása volt.
Navalnij egyik híve, Roman Rubanov egy közösségi oldalon azt írta:

a rendőrség azt az információt kapta, hogy robbanószerkezet van elrejtve az irodában. A hatóságok evakuálták az épületet.

Két riporter élőben közvetítette a rendőri akciót Navalnij Live Youtube-csatornán.
Az ellenzéki vezető támogatói vasárnap országszerte megmozdulásokat tartanak a március 18-i elnökválasztás bojkottja érdekében.

Vlagyivosztokban több száz fiatal vonult utcára.

- állt egy transzparensen.

Navalnijt a választási hatóságok eltiltották az indulástól az elnökválasztáson, mert két gazdasági bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Alekszej Navalnij Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Novoszibirszkben, Kurganban, Omszkban, Magadanban, Kemerovóban és Jakutszkban is tüntettek az ellenzékiek. Eddig 16 embert állítottak elő.

Navalnij hívei 118 városban - köztük Moszkvában - szerveztek tiltakozásokat vasárnapra, amelyekre ezreket várnak. A helyi idő szerint 14 órára összehívott fővárosi megmozduláson a korrupcióellenes aktivista is részt vesz.

A moszkvai önkormányzat arra figyelmeztetett, hogy a tüntetést nem engedélyezték, így a hatóságok ennek szellemében fognak eljárni.