Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a szentpétervári bíróság azt a 28 éves orosz nőt, aki még 2016 nyarán mindössze 11 és fél ezer rubelért (50 ezer forintért) eladta újszülött gyermekét egy üzbég házaspárnak - számolt be az osztrák közszolgálati televízió (ORF).

Az üzbég-orosz állampolgárgású nő még 2016 júliusában hozta világra az egyik szentpétervári kórházban kisfiát, akit rá pár napra el is adott 50 ezer forintért egy gyermektelen üzbég házaspárnak.

Az "édesanya" a gyermekéért kapott pénzből vett is egy repülőjegyet az egyik közép-ázsiai országba, azonban elrepülni már nem tudott, mivel az "üzlet nyélbeütése" után egy nappal a "vásárló" pár megbukott az orosz-kazahsztán határon, amikor hamis papírokkal ki akarták csempészni az országból a csecsemőt.

A "vásárló" üzbég házaspárt is elítélték (képünk illusztráció).Forrás: Photononstop/Catherine Delahaye / Photononstop/Catherine Delahaye

 Az anyát illegális gyerekkereskedelemért 4 év, az üzbég házaspárt pedig embercsempészetért 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Szentpétervári Legfelsőbb Bíróság.