Félrehallotta a gyakorlatot, ezért küldte ki a rakétariasztást

Vágólapra másolva!
Január 13-án, a reggeli órákban Honoluluban a katasztrófa-elhárítási hivatal azzal riadóztatta a lakosságot és a turistákat, hogy ballisztikus rakéta közeledik Oahu szigete felé - ahol Hawaii fővárosa, Honolulu is található -, ezért mindenki azonnal vonuljon fedezékbe. Kiderült, hogy a riasztást kiadó alkalmazott nem hallotta a neki küldött üzenet elején, a "gyakorlat" szót.
Vágólapra másolva!

Korábban a katasztrófa-elhárítási hivatal hawaii részlege azt mondta, a riadóért felelős személyt átmeneti időre áthelyezték, valamint, hogy a hamis riadó utáni vizsgálat kiderítette, hogy az alkalmazott véletlenül rossz gombot nyomott meg.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) vizsgálata azonban kiderítette, hogy az éjjeli váltáskor gyakorlatot rendeltek el. Az ügyeletes azért küldte ki a riasztást, mert az üzenet elején nem hallotta, hogy "gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat" - írja a Fox News.

A riadót a helyi televízió is közzétette, és eljuttatták a mobiltelefonokra is. Perceknek kellett eltelniük, mire lefújták a riadót, és az információ csupán 38 perc múltán jelent meg a mobiltelefonokon, illetve a helyi televízióban. A riasztást kiadó alkalmazottat kirúgták.