A Fülöp-szigetek botrányhős államfője, Rodrigo Duterte a több ezer ember halálával járó drogellenes kampány után újabb háborút indított, most az illegálisan behozott külföldi luxuskocsik tulajdonosainak üzent hadat.

Duterte annak köszönheti elnöki székét, hogy határozott fellépést ígért a bűnözőkkel szemben. A drogterjesztők és fogyasztók megregulázása után a tiltott autókereskedelem ellen kíván harcolni.

Ez a kampány úgy kezdődött, hogy tegnap buldózer segítségével megsemmisítettek 29 darab illegálisan behozott luxuskocsit, többek között BMW, Jaguar és Mercedes-Benz típusúakat.

Rodrigo Duterte, Fülöp-szigeteki elnökForrás: AFP/Manman Dejeto

 Ezek összértéke 1,2 millió dollár körül volt. A közzétett videó alapján Duterte is megszemlélte az eseményt.

Az elnök a következőket mondta:
Luxusautókat akartok? Akkor fizessétek meg előbb az adóját!Az államfő szóvivője utána kijelentette, hogy a jövőben a többi illegálisan behozott jármű is buldózerek alatt végezheti.

Tegnapig az volt a bevett gyakorlat, hogy a törvénytelenül forgalomba került autókat elkobozták a tulajdonosaiktól, majd árverésre bocsájtották azokat.Rodrigo Duterte véleménye szerint ez nem volt hatékony, mert lehetőséget adott az autókereskedőknek, hogy legalizálják tevékenységüket.