Hajléktalanokra lövöldözött a Las Vegas-i fegyveres

2018.02.08. 13:22

A rendőrség lehetséges sorozatgyilkosként nevezte meg a támadót.

A rendőrök a lakosság segítségét kérik, hogy megtalálják a fegyverest, aki többször is hajléktalanokra támadt a napokban. Egy ismeretlen támadó többször is rálőtt egy férfire, január 29-én egy kisboltnál Las Vegas északi részén, majd elmenekült. Az áldozata túlélte a támadást – írja a Sky News.

Órákkal később, hajnali háromkor, ugyanazt a támadót felvette egy térfigyelő kamera, ahogy megközelített egy csapat hajléktalant, akik az egyik helyi bevásárlóközpont környékén aludtak.

Pár órával később arcon lőtt egy másik hajléktalan férfit, aki szintén a közelben aludt. A férfi túlélte, de nem tudta megmondani, mi történt pontosan – közölte a rendőrség. Pénteken ugyanazt a férfit rögzítette a térfigyelő kamera, miközben a negyedik, szintén alvó áldozata felé közelített. A hajléktalant kétszer fejbelőtte, majd elmenekült egy terepjáróval.

A hajléktalan férfi James Edgar Lewis volt, akit aggódó lánya évek óta keresett. A nő azidáig csak annyit tudott, hogy apja az utcán él, amikor is a rendőrség közölte vele, hogy meghalt.

A helyi rendőrség kapitánya azt nyilatkozta a támadóról: Miután két embert megölt és másik kettőt megsebesített, ha nem egy konkrét sorozatgyilkossal van dolgunk, akkor hamarosan azzá válik.

Hozzátette, hogy az FBI azokat nevezik sorozatgyilkosoknak, akik három vagy annál több embert ölnek meg, egy hónapnál kevesebb időt hagyva egy-egy áldozatuk közt.

A rendőrség elmondta, hogy a fegyveres személyleírása nem pontos.  Egy fehér vagy latin, nagyjából 180 cm magas férfit keresnek, aki egy ezüst vagy világoskék Hyundai Tucson Sport Limited típusú terepjárót vezetett. A helyszínelők megállapították, hogy a lövéseket mind a négy esetben ugyanabból a fegyverből adták le.

A hatóság elkérte a környékbeli lakosoktól és üzlettulajdonosoktól a térfigyelő kamerák január 29. és február 2. közti felvételeit. A rendőrök folyamatosan járőröznek azokon a területeken, ahol sok hajléktalan él.