Évek óta nem bírnak a csaló diákokkal

India, vizsga, csalás, oktatás
Az üveg nélküli ablakokon keresztül súgnak a diákoknak
Vágólapra másolva!
Mindössze négy napja tartanak az éves vizsgák India legnagyobb államában, Uttar Pardeshben, de a kormány szerint már több, mint 660 ezerre rúg azon diákok száma, akik nem jelentek meg a vizsgáikon, ami a beiratkozott tanulók tíz százalékát jelenti.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő közölte ez annak köszönhető, hogy ebben az évben elindították a csalásellenes törekvéseiket és térfigyelő kamerarendszer, valamint egy rendőrségi alakulat segítségével szigorúan felléptek az állam hírhedt oktatási maffiája ellen.

Indiában a kiemelten versengő vizsgáztatási rendszer és a nagyon gyenge tanítási elvek miatt, a csalás iparággá vált az iskolákban az elmúlt évtizedben. A fiataloknak a legjobb jegyekre van szükségük, előfordul, hogy 99 %-os teljesítményre, hogy bejussanak a túljelentkezéssel küzdő egyetemekre. A vizsgáztatókat megvesztegetik, a megoldó kulcsok kikerülnek, a vizsgatermekbe beszivárognak, hogy segítsenek a diákoknak.-írja a Washington Post.

Az üveg nélküli ablakokon keresztül súgnak a diákoknak Forrás: AP Photo/Press Trust of India, File

A helyi oktatási bizottság titkára Neena Srivastava a szervezett bűnözés részének nevezte a csalásokra szakosodott maffiát.

-mondta.

Uttar Pradesh oktatási minisztere azt nyilatkozta, hogy a csalások megfékezésére új intézkedéseket vezettek be, így fellépnek a gyanús vizsgaközpontok ellen, és kirúgják az engedékeny vizsgabiztosokat is. Hozzátette, hogy a legjobban teljesítők, eredményeit közzétették, így mindenki láthatja, hogyan teljesítettek.

-tette hozzá.

Az egyik iskolában rajtakapták az egyik tanárt, hogy a válaszokat diktálja a tanulóknak, annak ellenére, hogy tudta a biztonsági kamerák veszik őt. Egy másik esetben pedig öt embert tartóztattak le, köztük az iskola igazgatóját, mert segítették a tömeges csalásokat.

A feltörekvő indiai fiatalok szeretnének túlnőni szüleiken és a tehetős városi életmódot élni, azonban ehhez főiskola szükséges, ahol nagyon magasak a felvételi elvárások. A miniszterelnök még egy könyvet is írt a fiataloknak, amelyben különféle tippeket ad a sikeres vizsga eléréséhez. Így például, hogy

jógázzanak, használjanak mozaikszavakat a tanulás megkönnyítéséhez, és hogy nevessenek, ha be vagy kilépnek a vizsgateremből.

Ez azonban nem oldja meg az ország oktatási problémáit, így például azt, hogy

sok iskola túltelített, tanárhiány van és a falukban előfordul, hogy nincsen megfelelő tankönyvcsomag, elektromosság, víz vagy pedig mellékhelyiség.

A vizsgák március 12-én érnek véget, azoknak, akik elkezdték őket.