A lövöldözés a marylandi Fort Meade-ben lévő hírszerzési központ egyik kapujánál történt, egy rendőr megsérült.

Egy ember megsérült és egy gyanúsított őrizetben van az amerikai nemzetbiztonsági ügynökség marylandi központjának bejárata előtt történt incidens után. A helyi média szerint, a hatóságok biztosították a területet, és nincs további fenyegetés-írja az Independent.

Az autó nekihajtott a korlátoknakForrás: Twitter/Tom Lynch

A légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba. Az autó szélvédőjén golyóütötte lyukak voltak, és egy megbilincselt férfi is feltűnt az út szélén.

A Szövetségi Nyomozó Iroda Twitter-bejegyzésben közölte, hogy "uralja a helyzetet", több részletet azonban nem hozott nyilvánosságra, így egyelőre azt sem tudni, hogy ki lőtt: a terepjáró vezetője vagy a biztonsági őrök. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.
A The Washington Post című lap - Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva - azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes. A Fehér Ház helyettes szóvivője, Lindsay Walters közölte, hogy értesítették Donald Trump elnököt a helyzetről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

Hárman voltak az autóban

Délután az FBI közölte, hogy a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült, a sofőr és egy civil is megsebesült, őket - az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt - kórházban ápolják. Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Gordon Johnson, az FBI munkatársa hangsúlyozta: nincs jele annak, hogy terrorakció történt volna. "Elszigetelt incidensről van szó"- fogalmazott újságíróknak.

Johnson közölte: a terepjáró bérelt kocsi volt, utasai valamennyien az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy erőkkel folyik, a környéket lezárták. Hozzátette: a lövéseket nem a terepjáróból adták le, hanem az NSA biztonsági szolgálata, amikor észlelte, hogy az autó belerohan a korlátokba.

2015 márciusában hasonló incidens történt Fort Meade-ben. Az NSA biztonsági szolgálata akkor szintén rálőtt a megállni nem hajlandó autóra, amelynek vezetőjét agyonlőtte, egyik utasát pedig súlyosan megsebesítette.