Náci szimbólumokkal díszített tárgyakat foglaltak le az argentin hatóságok egy gyűjtőtől.

Az északi Salta városban élő férfi az Egyesült Államokból postai úton rendelte meg a horogkeresztes relikviákat, köztük egy birodalmi sast, második világháborús katonai sisakokat, kést, puskát, a harmadik birodalmat dicsőítő posztereket.

A csomag tartalma vámkezelés közben tűnt fel a hatóságoknak, amelyek a postai átvétel után tartottak házkutatást a megrendelőnél. A gyűjtő együttműködik a hatóságokkal – közölte a rendőrség.
"Argentínában nincs helye az efféle tárgyaknak, amelyek az emberiség történetének egy tragikus korszakához kötődnek" – jelentette ki közleményében Patricia Bullrich közbiztonsági miniszter.

A dél-amerikai országban időről időre előkerülnek tiltott önkényuralmi jelképek. Tavaly júniusban nagy szenzációt keltett egy hatalmas kollekció olyan náci emléktárgyakból, amelyeket talán az Argentínában menedéket kereső háborús bűnösök, például Adolf Eichmann vagy Josef Mengele menekítettek ki Németországból. Sokan azonban kétlik, hogy a szökésben lévő náci vezérek olyan nagy méretű tárgyakat vihettek magukkal, mint amilyenek a titkos kamrából előkerültek.