Felsült Valentin-napi dalával a thaiföldi miniszterelnök

CSAN-OCSA, Prajuth egyenruha Foglalkozás katonai vezető Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök ÖLTÖZÉK politikus SZEMÉLY TÁRGY
Bangkok, 2014. augusztus 25. A thaiföldi kormány által közreadott képen Prajuth Csan-ocsa tábornok, a thaiföldi hadsereg főparancsnoka beszél miniszterelnöki kinevezése után Bangkokban 2014. augusztus 25-én. A májusban puccsot végrehajtott katonai junta vezetőjét a hadsereg tagjaiból ideiglenes törvényhozás 2014. augusztus 21-én választotta meg miniszterelnöknek. (MTI/EPA/Kormányszóvivői iroda)
Vágólapra másolva!
A Gyémántszív című romantikus buzdító balladája alatt le kellett tiltani a hozzászólásokat, mert sokan gúnyolódtak a miniszterelnök művészetén.
Vágólapra másolva!

A hadsereghez tartozó rádió- és tévécsatornák múlt hét óta játsszák a dalt, csütörtökig

33 ezer "nem tetszik" minősítést kapott

a YouTube-on, miközben csak 1000 ember lájkolta.

A 63 éves tábornok, Prajuth Csan-ocsa csak a dal szövegét írta, a zenét egy hivatásos zeneszerző komponálta hozzá, a számot egy katonatiszt énekli.

Legelső dalát, az Adjátok vissza a boldogságot Thaiföldnek! címűt hónapokig játszották a 2014-es katonai puccs után, hogy elnyerjék a lakosság rokonszenvét.


Prajuth Csan-ocsa azóta már több dalszöveget is írt, de a Gyémántszív az első, amely csúfosan megbukott, gúnyolódó megjegyzések sokaságát kapva a kommentelőktől. A dal összeköti a szerelmet a politikával, és a korábbi nótákhoz hasonlóan lényegében

nemzeti egységre buzdít.

A botrányos dalban a miniszterelnök egyebek közt azt írja, hogy

kedvese mosolya ad neki erőt

ahhoz, hogy küzdjön "az évről évre felmerülő problémák ellen".

A katonai kormány egyre halogatja a választások kiírását, a junta által kinevezett parlament épp a múlt hónapban szavazta meg, hogy halasszák el további legalább három hónappal a novemberre ígért szabad választást.