A Gyémántszív című romantikus buzdító balladája alatt le kellett tiltani a hozzászólásokat, mert sokan gúnyolódtak a miniszterelnök művészetén.

A hadsereghez tartozó rádió- és tévécsatornák múlt hét óta játsszák a dalt, csütörtökig 33 ezer "nem tetszik" minősítést kapott a YouTube-on, miközben csak 1000 ember lájkolta.

A 63 éves tábornok, Prajuth Csan-ocsa csak a dal szövegét írta, a zenét egy hivatásos zeneszerző komponálta hozzá, a számot egy katonatiszt énekli.

Legelső dalát, az Adjátok vissza a boldogságot Thaiföldnek! címűt hónapokig játszották a 2014-es katonai puccs után, hogy elnyerjék a lakosság rokonszenvét.


Prajuth Csan-ocsa azóta már több dalszöveget is írt, de a Gyémántszív az első, amely csúfosan megbukott, gúnyolódó megjegyzések sokaságát kapva a kommentelőktől. A dal összeköti a szerelmet a politikával, és a korábbi nótákhoz hasonlóan lényegében nemzeti egységre buzdít.

A botrányos dalban a miniszterelnök egyebek közt azt írja, hogy kedvese mosolya ad neki erőt ahhoz, hogy küzdjön "az évről évre felmerülő problémák ellen". 

A katonai kormány egyre halogatja a választások kiírását, a junta által kinevezett parlament épp a múlt hónapban szavazta meg, hogy halasszák el további legalább három hónappal a novemberre ígért szabad választást.