Szabadon engedték mind a 475 terrorista gyanúsítottat

Boko Haram, vezető, terrorista, Nigéria
A Boko Haram vezetőjét eddig még nem sikerült letartóztatnia a hatóságoknak
Vágólapra másolva!
A nigériai bírók úgy döntöttek megfelelő bizonyíték hiányában, szabadon engedik azt a 475 embert, akiket azzal gyanúsítottak, hogy kapcsolatban állnak az iszlámista terrorszervezettel, a Boko Harammal. A szabadulók között voltak idősek, fiatalok és egy kismama is.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal nő a fogságban szülte meg gyerekét három hónappal ezelőtt, de gyerekek, idősek, és fiatalok, férfiak és nők egyaránt voltak a frissen szabadultak között. - írja a BBC News.

Az még jelenleg tisztázatlan, mikor tartóztatták le a fiatal nőt, de sokan a most szabadulók közül 2010 óta katonai őrizetben voltak, amikor is fegyveresek teljeskörű lázadást indítottak Nigéria északkeleti részén, hogy bevezessék az iszlám uralom ő általuk helyesnek vélt változatát.

A Boko Haram vezetőjét eddig még nem sikerült letartóztatnia a hatóságoknak Forrás: Reuters

Ezidáig az országban 205 embert ítéltek a tömeges tárgyalások során.

A bírósági források szerint az egyikőjük az a férfi, aki kitervelte 276 iskolás lány elrablását Chibok városában, még 2014-ben.

Az egész világot megrendítő emberrablások miatt a 35 éves férfit 15 év börtönre ítélték, még múlt hét pénteken.

A férfi korábban az elrablásokban való részvétel miatt további 15 év börtönt kapott, a bíróság pedig azt rendelte el, hogy a két ítéletet egyszerre töltse le.

A Boko Haram egyébként az Iszlám Állam terrorszervezetnek hűséget esküdött, így annak részévé vált, rengeteg merényletért és emberölésért felelős az afrikai országban.