Levágott egérfejet talált egy vásárló a fagyasztott zöldbabban

Egérfej a fagyasztott zöldbabban.
Az ukrán asszony előtte már kétszer is főzött a zacskó tartalmából. Most egy életre megutálta a zöldbabot!
Vágólapra másolva!
A lembergi (Lviv) szupermarket vásárlója csak azután fedezte fel a rágcsáló fejét a zacskó alján, hogy korábban már kétszer fogyasztott a zöldbabból – jelentette az ukrán UNIAN hírügynökség.
Vágólapra másolva!

– nyilatkozta az ukrán hírügynökségnek a lembergi asszony, akinek mostanáig a kedvencei közé tartozott a hüvelyes zöldség. Az asszony hozzátette, azért vásárolt a szupermarketben akciósan kínált termékből, mivel éppen nem volt kapható egyéb fajta.

Az ukrán asszony előtte már kétszer is főzött a zacskó tartalmából. Most egy életre megutálta a zöldbabot! Forrás:karpatinfo.net

Amikor a nyugdíjas asszony a csomagolás alján felfedezte az egér fejét, azonnal hívta az üzlethálózatot, ahol megkérték, hogy vigye vissza a babot.

Az élelmiszerüzletben elismerték a hibát, visszafizették a mirelitbab árát, kárpótlásul pedig egy üveg pezsgőt és egy tortát kapott.

Az csak utólag derült ki, hogy az okozott erkölcsi kárért egy jelentősebb összeg is járt volna neki.

– kommentálta az esetet Olena Szidorenko élelmiszerbiztonsági szakértő, aki a történteket a gyártó gondatlanságának tudja be. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a rágcsálók különböző súlyos betegségek kórokozóinak hordozói lehetnek.

Nincs rá garancia, hogy a hideg megsemmisíti a kórokozókat, ezért annak, aki fogyaszt az ilyen termékből, ez lehet akár "az utolsó vacsorája", hiszen kolerával, pestissel és egyéb halálos betegséggel is megfertőződhet.

A szupermarket később közleményében azzal védekezett, hogy a beszállító évről-évre magas pontszámot kapott a minőségellenőrzéseken.

Ugyanakkor közölték, hogy a mostani eset után többé nem fogják átvenni a gazdaság termékeit, és a termékféleség valamennyi tételét kivonták a forgalomból a hálózat minden üzletében.

Lavrentyij Caruk fogyasztóvédelmi jogász az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a vásárlónak a vételár visszafizetésén kívül jogában áll követelni az esetleg szükségessé vált gyógykezelés költségeinek, illetve az okozott erkölcsi kárnak a megtérítését is.

Ez néhány ezertől akár 20 ezer hrivnyáig ( 200 ezer forint) terjedő összeg is lehet

- olvasható a Kárpátinfo.net -en.