Megszökött egy őrült baltás gyilkos, egész Európában keresik

2018.02.21. 13:19

A gyilkost elengedték orvoshoz a zárt osztályról, mert arra panaszkodott, hogy megfázott.

A 34 éves Sergei Bekkert a múlt héten engedték el egy kórházi vizsgálatra egy őrzött, németországi pszichiátriai osztályról, ahol a férfi életfogytiglani börtönbüntetését töltötte. A férfi egy baltával megölte apját és megsebesített öccsét még 2005-ben - írja a The Sun.

A baltás gyilkosnak Facebook profilja is vanForrás: Facebook

A rendőrség értesítette az Interpolt és figyelmeztette a lakosokat, hogy ne közelítsék meg az orosz-német származású férfit, mivel teljeséggel kiszámíthatatlan.

Az ügy egyébként a politikai körökbe is eljutott, ahol nem értik, hogy hogyan történhetett meg egy ilyen eset. A férfinak téveszméi vannak, ezért is küldte a bíróság egy pszichiátriai osztályra.

A német klinika azonban úgy döntött, kiengedik a férfit, még dolgozhatott is az egyik közeli városban. Bekker állítólag megfelelő fejlődést mutatott a terápiás foglalkozások során, amit a bíróság és külső szakértők is megerősítettek.

A kötelékek feloldása szerves részét képezi bármelyik büntetésvégrehajtói terápiának - mondta a klinika szóvivője.

A főügyész elmondta, a férfi kíséret nélkül ment egy megbeszélt rendelési időpontra, február 15-én. Azonban a vizsgálaton nem jelent meg. A klinikai munkatársai próbálták elérni a mobilján Bekkert, de nem vette fel. A rendőrség nem tudta nyomon követni a mobiltelefonját.

Angela Merkel belpolitikai szóvivője elmondta, hogy ilyen kétes esetekben, mint Bekkeré, a biztonsági szempontoknak előnyt kell élveznie, az orvoslátogatáshoz való joggal szemben.

Nem szabadott volna úgy egyedül kiengedni, hogy nincs kizárva a szökés lehetősége - mondta Stephan Mayer.

A mentálisan beteg gyilkosnak Facebook profilja is van, ahol rendszeresen képeket posztol a Nagy Kaszásról és különféle koponyákról.