Menet közben kigyulladt egy gimnazistákat szállító autóbusz Bajorországban

Vágólapra másolva!
Az iskolabuszon a kétfős személyzeten és három tanáron kívül 50 középiskolás utazott, akik miután a Lindauhoz közeli autópályán kigyulladt a busz, a kitört ablakokon át menekültek ki a járműből - számolt be a történtekről a dpa német hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A baleset Bajorország dél-nyugati részén, mindössze pár kilométerre Lindautól történt azon a buszon, amellyel 16-18 év közötti sonthofeni gimnazisták az ausztriai Bregenzbe, egy operaelőadásra szerettek volna eljutni.

A diákok elmondása szerint minden olyan hirtelen történt, egy-két perc alatt fekete füst öntötte el az utasteret.

A 65 éves buszsofőr a rendőröknek azt mondta, hogy menet közben szinte felrobbant a motor, és hiába állt meg azonnal, az elektronikában bekövetkezett rövidzárlat miatt, nem tudta kinyitni az ajtókat.

A tanárok és a diákok szerencsére még időben kirugdosták az ablakokat, és a kitört üvegeken keresztül sikerült kimenekülniük.

Azonban így is tízen könnyebben megsérültek, másik 5 diákot pedig füstmérgezéssel a lindaui kórházba kellett szállítaniuk a mentőknek. Németországban az utóbbi időben megszaporodtak a buszbalesetek.

Szerdán Dortmundban karambolozott egy iskolásokat szállító busz több gépkocsival is.

Ott összesen 21-en sebesültek meg. Közülük 19 diák könnyebben, az egyik gépkocsiban egy csecsemő súlyosabban megsérült, a buszsofőrt pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol csütörtök délelőtt belehalt sérüléseibe.