Levágta a fejét, majd a teste többi részét is feldarabolta

2018.02.28. 16:22

Amerikai gyanúsítottja van annak a gyilkosságnak, amelyet Oszakában követtek el - írja a Daily Mail. Egy japán nő február 16-án tűnt el. A hatóságok a 26 éves Yevgeniy Vasilievich Bayraktar-t február 22-én hallgatták ki a gyilkossággal kapcsolatban. 

Az amerikai férfi a New York-i Long Islandből érkezett Japánba turistaként az év elején. Helyi lapok azt is írták, hogy Bayraktar, aki arról álmodott, hogy egy japán nő lesz a felesége,

egy közösségi oldalon ismerkedett meg áldozatával.

A New York Daily News újságírója felkereste a férfi Long Island-i otthonát és megkérdezte a szomszédait, akik azt mondták, hogy Bayraktar és családja normális életet éltek, kedves emberek.

Kamera segített a nyomozóknak

Egy biztonsági kamera rögzítette, hogy Bayraktar és a japán nő együtt van az oszakai Morinomiya állomáson. A nőt ekkor látták utoljára életben. A férfi még többször feltűnt a kamerák felvételein egy bőrőnddel a kezében, de a nő már nem volt mellette. A nő levágott fejét bőröndbe rejtve február 24-én találták meg abban az apartmanban, amit a férfi bérelt Oszakában.

Miután Bayraktar beismerte a gylkosságot, vasárnap elvezette a nyomozókat abba a Kyoto és Oszaka közötti erdőbe, ahol a 27 éves japán nő testének többi darabját rejtette el. 

Nyomozók az oszakai apartman előttForrás: AFP/Jiji Press

Rendőrségi információk alapján a Tokio Riporter azt írta, hogy a Shimamoto hegység lábánál találták meg a testrészeket. A nő két karját egymás mellé helyezte a gyilkos, sekélyesen elásva. Innen körülbelül 550 méterre találták meg a nő torzóját. Az áldozat karjait egy Yamashina Ward nevű helyen találták meg, körülbelül öt méteres távolságra egymástól. A földi maradványokat egyelőre szakértők vizsgálják, a férfi pedig előzetesben van.