Videó az ungvári magyarellenes támadás

2018.02.27. 18:54

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi irodáját kedd hajnalban felgyújtották, most felkerült az esetről egy videó a közösségioldalakra.

Mint ahogy arról korábban az Origo is beszámolt kedd hajnalban ismeretlenek felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában, az épületben jelentős kár keletkezett.

A közösségi oldalakra felkerült egy videó amit az épület biztonsági kamerája rögzített. A felvételen látható, hogy elsétál az utcán egy ember, majd megáll az épületnél. Az illető elsétál, majd közvetlen utána nagy robbanás látszódik a felvételen, illetve a tűz lángjai és a lehulló pernye. a felvétel tanulsága szerint 15 percen belül megérkeztek a helyszínre a tűzoltók, akik megkezdték a tűz eloltását. 10 perc múlva újabb tűzoltó egység érkezett a helyszínre.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodája, amelyet ismeretlenek felgyújtottak Ungvár belvárosában 2018. február 27-én hajnalban.Forrás: MTI/Nemes János

Hiába igyekeztek gyorsan eloltani a lángokat, az épületben komoly károk keletkeztek, gyakorlatilag az egész földszint kiégett.

Ungvár, 2018. február 27. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség kiégett központi irodája.Forrás: MTI/Nemes János

A mostani egy hónapon belül a második támadás a KMKSZ központi irodája ellen. Az előző, sikertelen gyújtogatási kísérlet február 4-én történt, annak elkövetésével az ukrán hatóságok két lengyel állampolgárt gyanúsítanak.

Barta József, a KMKSZ alelnöke a sajtónak nyilatkozva elmondta, bízik benne, hogy a hatóságok felkutatják az elkövetőket és a felbujtókat. Hozzátette, szerinte ezúttal nem garázdaságról, hanem a kárpátaljai magyarok elleni provokációról van szó. Valakik mindenáron destabilizálni akarják a helyzetet Kárpátalján - mutatott rá az alelnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKK