Életfogytiglanra ítélték a hamburgi késes migránst

Ahmad al-Hau, Hamburg, késelő
Hamburg, 2018. március 1. Ahmad al-Hau palesztin vádlott az ítélethirdetésére vár egy hamburgi bíróságon 2018. március 1-jén. Az elutasított menedékkérő Alhaut életfogytiglani bíróságra ítélték, mert egy szupermarketben elkövetett késelésel egy embert megölt, hatot megsebesített. Az volt a célja, hogy minél több keresztényt meggyilkoljon (MTI/AP/DPA pool/Axel Heimken)
Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek Hamburgban egy elutasított menedékkérő migránst, amiért tavaly nyáron késes ámokfutás közben megölt egy embert, és hatot megsebesített.
Vágólapra másolva!

A palesztin férfi nem volt iszlamista terrorszervezet tagja, egyedül radikalizálódott, és

azért támadt válogatás nélkül emberekre egy közértben, hogy minél több keresztény meggyilkolásával álljon bosszút a szerinte a muzulmánokat világszerte sújtó igazságtalanságokért.

Ahmad al-Hau a hamburgi bíróságon Forrás: MTI/AP/DPA pool/Axel Heimken

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság összeállítása szerint a palesztin férfi a merénylet előtti hónapokban a tartományi alkotmányvédelmi hatóság látókörébe került radikalizálódásra utaló jelek miatt. A hatóság lelki labilitást állapított meg nála, és nem sorolta az akut veszélyt jelentő emberek közé.

Még 2015-ben érkezett Németországba, menedékjogi kérelmét 2016-ban utasították el. Vissza kellett volna toloncolni korábbi lakóhelyére, Norvégiába, és hajlandó is lett volna visszatérni oda, de a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnak (BAMF) nem sikerült időben beszerezni a kitoloncoláshoz szükséges dokumentumokat.

A palesztin férfi a támadás után elmenekült a közértből.