Brutális részletek a kéjgyilkos freiburgi migráns ügyében

Vágólapra másolva!
Brutálisan megerőszakolt és fojtogatott egy diáklányt, majd élve a jeges folyóba dobta. Már Görögországban is megerőszakolt egy fiatal nőt. Mindenki elhitte neki, hogy 17 éves, pedig elmúlt 30.
Vágólapra másolva!

Hussein K. büntető pere 2017. szeptember ötödikén kezdődött, és azóta szinte nem telt el úgy tárgyalási nap, hogy ne derült volna ki valami újabb hazugság a gyilkos múltjából - írja a Ripost.

Legutóbb például az a szakértői vélemény hangzott el a bíróságon, hogy Hussein K. szándékosan hagyta meghalni védtelen áldozatát. A boncolás során ugyanis nagy mennyiségű vizet találtak a 19 éves Maria L. tüdejében, ami egyértelműen arra utal, hogy a brutális nemi erőszakot követően még lélegzett, vagyis élt a diáklány.

Az afgán migráns korábban azt állította, megfojtotta áldozatát, akit ezt követően hasra fektetve belecsúsztatott a Freiburgot kettészelő Dreisam folyóba. Ez a vallomás most megdőlt: ha a migráns nem rakja a folyóba az eszméletlen testet, akkor a lány túlélhette volna a támadást. Az is kiderült, hogy már az erőszak közben fojtogatta a lányt.

A szakértő úgy véli, hogy Hussein K. szándékosan hagyta megfulladni Mariát, mivel a lány légzése még akkor is felismerhető lehetett, amikor nem volt magánál.

Hussein K. már 14 évesen is meglehetősen agresszív volt. A dokumentációk szerint a tinédzser korú Hussein K. még Afganisztánban megerőszakolt egy 12 éves kislányt. Ezt a bűncselekményt megúszta, nem sokkal rá már Görögországban volt, ahol kíséret nélkül érkező menedékkérőként regisztrálták. Korfu volt az egyik köztes állomása, ahol szintén megtámadott egy diáklányt. A görög áldozatát kirabolta, majd egy szikláról lelökte. A diáklány túlélte a 10 méteres zuhanást, a migráns azonban nem értette, hogy miért vették őrizetbe. Később egy rendőr azt mesélte, hogy Hussein K. azzal próbált védekezni, hogy ez csak egy nő volt...

Az őrizetbe vétel ellenére a nemzetközi adatbankba nem kerültek be az elkövető adatai és ujjlenyomata, így a német hatóságok később nem sejthették, hogy kivel állnak szemben.

Amikor 2013-ban Görögországban regisztrálták a bevándorlót, hivatalos iratok hiányában kénytelenek voltak a görög hatóságok elhinni, amit a férfi mond. Ő azt állította, hogy 1996-ban született, vagyis Európába érkezésekor 17 éves volt, ami egyben azt is jelenti, hogy a Freiburgban elkövetett gyilkosság idején 20 éves lehetett. Ez azért fontos, mert a maga 20 évével még a fiatal felnőttekre érvényes jog vonatkozott volna rá, amely szerényebb büntetést ír elő.

Ám több tanúvallomás és vizsgálat is ellentmondott a férfi életkoráról szóló állításnak, és mint kiderült a támadó 22 évesnél biztosan idősebb volt a gyilkosság elkövetésekor. Az egyik tárgyalási napon meghallgatták Hussein K. Iránban élő apjának tanúvallomását, aki azt állította, hogy fia 1984-ben született, vagyis 34 éves.