Biztonsági őr kell egy berlini iskolában, annyi az erőszakos migránsgyerek

Vágólapra másolva!
Az iskolában a gyerekek túlnyomó része bevándorló háttérrel rendelkezik, és mivel egyre több erőszakos cselekményre kerül sor az intézményben, felvettek egy biztonsági őrt. Ez Németországban korábban elképzelhetetlen lett volna. Mivel a migránsgyerekek olyan erőszakosan viselkedtek, a szülők követelték, hogy legyen rend. Franciaországban, ahol régebbi probléma az együttélés a bevándorlókkal, a biztonsági őr megszokott látvány sok iskolában. Sőt, iskolarendőrségen gondolkodnak.
Vágólapra másolva!

A berlini Spreewald Általános Iskolában egy év alatt több mint 30 erőszakra került sor.

A támadások a diákok és a tanárok ellen is irányultak,

ezért szükség volt egy biztonsági emberre, aki már reggel 7:30-kor munkába áll, és csak a tanítás után, 4 órakor hagyja el az iskolát.

- mesélte az iskola igazgatója, Doris Unzeit a Bild német lapnak. Hozzátette, hogy a biztonsági őr feladata az lesz, hogy a diákok erőszakmentes környezetben, zavartalanul tanulhassanak.

Az összetűzésekben a diákokon és a tanárokon kívül sokszor a szülők is részt vettek.

Az iskola biztonságára 1 719 eurót fognak költeni hetente. Az iskola azt reméli, hogy a városi tanács állja majd az összeget, és nem nekik kell kifizetniük ezt a sok pénzt, írja a 888.hu. Úgy tudjuk, egyelőre a városi tanács nem jelezte, hogy kifizetné az iskolának az ő költségvetési szintjükön rengeteg pénzt: az őrzés átszámítva közel két és fél millió forint kiadást jelent havonta.