Exit poll: a jobbközép pártszövetség vezet Olaszországban

BERLUSCONI, Silvio
Nápoly, 2018. március 3. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (FI) párt vezetője (k) nyilatkozik a sajtó képviselőinek a nápolyi Sansevero-kápolna előtt 2018. március 3-án, egy nappal az országban rendezett parlamenti választások előtt. (MTI/EPA/Ciro Fusco)
Vágólapra másolva!
A Silvio Berlusconi vezette jobbközép pártszövetség áll az élen a vasárnap megtartott olasz parlamenti választásokon az urnazárás után közzétett exit poll eredmények szerint.
Vágólapra másolva!

A második az Öt Csillag Mozgalom (M5S), míg a harmadik helyen a Matteo Renzi vezette balközép pólus áll. A szavazatszámlálás azonnal elkezdődik, de minden voksot várhatóan csak hétfőre számolnak össze.

Nápoly, 2018. március 3. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (FI) párt vezetője (k) nyilatkozik a sajtó képviselőinek a nápolyi Sansevero-kápolna előtt 2018. március 3-án, egy nappal az országban rendezett parlamenti választások előtt. (MTI/EPA/Ciro Fusco) Forrás: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Az utolsó felmérések a Berlusconi vezette jobbközép koalíció győzelmét jósolták 37-40 százalék közötti eredménnyel. A biztos kormányalakítási többséghez legalább 40 százalék szükséges. A koalíciót a Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI), a Matteo Salvini vezette Északi Liga és a Giorgia Meloni irányította Olasz Testvérek (FdI) alkotja más kisebb pártokkal.