A súlyos választási vereséget szenvedő baloldali, migránssimogató Matteo Renzi-féle Demokrata Párt (Partito Democratico, PD) milánói szervezete a muszlim szavazóknak voksolás-szakkört tartott, úgy, hogy a cédulákon csak a PD neve szerepelt. Az eseményen egy terrorista is jelen volt. 

A választási felkészítőt a bevándorlásbarát, bukott Matteo Renzi miniszterelnök pártjának a milánói vezetője, Pietro Bussolati és egy muszlim önkormányzati képviselő, Sumaya Abdel Qader szervezték, írj a Pesti Srácok, az Il Giornale nevű helyi lap információira hivatkozva.

Matteo Renzi, volt olasz kormányfőForrás: AFP/Andreas Solaro

A közösségi médiában napvilágot látott képek alapján a milánói Iszlám Központban, a Demokrata Párt egyik politikusa egy Sameh Meligy nevű egyiptomi származású muszlim vallású személy társaságában jelent meg.
Sameh Meligy több szálon is kötődik a radikális iszlamista Muszlim Testvériséghez. Továbbá szerepel az Egyesült Arab Emírségek terroristákat nyilvántartó listáján.   

A milánói Iszlám Központ épületeForrás: Wikimedia Commons/Tamer.Aburabah

Továbbá a Milánó külvárosában található Masjid al-Rahmàn elnevezésű mecseten, egy faliújságon arra szólították fel a híveket, hogy szavazzanak a migránssimogató Matteo Renzi pártjára.Az olasz lap értesülése szerint a helyi muszlimokat azzal hitegették a baloldali politikusok, hogyha ők győznek, akkor ezentúl mindenki megkaphatja az olasz állampolgárságot, aki Olaszországban született.

A győzelemhez persze ez sem volt elég, hiszen a Demokrata Párt alig 19,20%-ot kapott, ezzel történelmi vereséget szenvedett.