Az olasz baloldal egy muszlim terrorista segítségével akart csalni a választásokon

Olaszország választások
ROME, ITALY - FEBRUARY 28: A damaged election poster for the Democratic Party (PD), is seen on the street in Rome for the upcoming general political election, on February 28, 2018 in Rome, Italy. The Italian General Election takes place on March 4th 2018. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A súlyos választási vereséget szenvedő baloldali, migránssimogató Matteo Renzi-féle Demokrata Párt (Partito Democratico, PD) milánói szervezete a muszlim szavazóknak voksolás-szakkört tartott, úgy, hogy a cédulákon csak a PD neve szerepelt. Az eseményen egy terrorista is jelen volt. 
Vágólapra másolva!

A választási felkészítőt a bevándorlásbarát, bukott Matteo Renzi miniszterelnök pártjának a milánói vezetője, Pietro Bussolati és egy muszlim önkormányzati képviselő, Sumaya Abdel Qader szervezték, írj a Pesti Srácok, az Il Giornale nevű helyi lap információira hivatkozva.

Matteo Renzi, volt olasz kormányfő Forrás: AFP/Andreas Solaro

A közösségi médiában napvilágot látott képek alapján a milánói Iszlám Központban, a Demokrata Párt egyik politikusa egy Sameh Meligy nevű egyiptomi származású muszlim vallású személy társaságában jelent meg.

Sameh Meligy több szálon is kötődik a radikális iszlamista Muszlim Testvériséghez. Továbbá szerepel az Egyesült Arab Emírségek terroristákat nyilvántartó listáján.

A milánói Iszlám Központ épülete Forrás: Wikimedia Commons/Tamer.Aburabah

Továbbá a Milánó külvárosában található Masjid al-Rahmàn elnevezésű mecseten,

egy faliújságon arra szólították fel a híveket, hogy szavazzanak a migránssimogató Matteo Renzi pártjára.

Az olasz lap értesülése szerint a helyi muszlimokat azzal hitegették a baloldali politikusok, hogyha ők győznek, akkor ezentúl mindenki megkaphatja az olasz állampolgárságot, aki Olaszországban született.

A győzelemhez persze ez sem volt elég, hiszen a Demokrata Párt alig 19,20%-ot kapott, ezzel történelmi vereséget szenvedett.