Növény dézsákba rejtette áldozatai maradványait a sorozatgyilkos

2018.03.06. 20:18

Már a hetedik áldozatát találták meg Kanadában egy sorozatgyilkosnak, aki növényeknek való dézsákba rejtette áldozatainak maradványait. A meggyilkoltak homoszexuális férfiak voltak.

A 66 éves Bruce McArthurt januárban tartóztatták le, miután sikerült bebizonyítani, hogy köze volt egy 49 éves melegjogi aktivistának, egy torontói melegbár csaposának eltűnéséhez.
A nyomozás során kiderült, hogy a joviális kinézetű, családos kertész-tájépítésznek legkevesebb hat férfi eltűnéséhez volt köze 2010 óta, és áldozatainak maradványait nagy növénytartó edényekben tüntette el.A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a növény dézsákat, amelyekben a feltételezett sorozatgyilkos munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát azon az ingatlanon találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolhatta kertészeti munkákért cserébe.

A hetedik áldozat megtalálását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón a rendőrség szokatlan módon fényképet tett közzé egy halott férfiról. A nyomozás vezetője hangsúlyozta, hogy nem szívesen tesznek ilyet, de az illető ügyében teljesen elakadt a nyomozás.

Egyelőre nem világos, hogy a hetedik áldozat azonos-e a fotón szereplő személlyel.McArthur a torontói melegnegyedben, a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal, és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített, a gyilkosságok indítéka azonban nem ismert.A hatóságok szerint a torontói sorozatgyilkosnak valószínűleg az eddig ismertnél több áldozata van.