A lány az iszlám törvények szerint férjnél volt, de másba lett szerelmes. Mellkason döfték és összevagdosták az arcát. Mindez Németországban történt, március elején.

Borzasztó eset rázta meg a napokban a németországi Laupheim (Baden-Württenberg) városát, amikor egy 17 éves menekült lányt a saját szobájában késeltek meg – közölte az RTL nevű német televízióadó. 

A rendőrség az eset kapcsán a fiatal lány 20 éves bátyját és egy 34 éves szír férfit tartóztatott le. Utóbbi az iszlám törvények szerint a férje volt a sértettnek. A húszezres településen elkövetett gyilkossági kísérletről egészen elképesztő részletek jelentek meg a német országos sajtóban.

Forrás: --

A két férfi a 17 éves Alaa W.-t, aki Líbiából vándorolt be a családjával Németországba, a saját szülei házában támadta meg. A rituális kivégzést az indokolta, hogy a lány bevallotta a nála kétszer idősebb szír férjének, hogy egy másik férfiba szerelmes. A lány bátyja a saját kezével szúrta mellkason a testvérét, majd a szája mindkét szélénél felvágta a húga arcát. Miközben a vérző lány az ágyán feküdve könyörgött az életéért, a két elkövető egyike egy telefonnal videóra vette a történteket, amelyet továbbküldtek Alaa W. szeretőjének. A felvételen az látszik, hogy egyikük tökéletes nyugalommal cigarettázik, miközben egyebek mellett azt mondja, hogy élvezem a látványát, ahogy meghal.

A Facebook-ra is kikerült videó szerint Alaa W. azt mondja:

Hagyj élni, kérlek, legalább a fiunk miatt.

Az egyik férfi - feltehetően a szeretőnek üzenve - erre úgy felel: Most te következel, a k*rva anyád. Ekkor az elkövető, aki rögzíti a jelenetet az arca felé fordítja a kamerát, és azt mondja: Látod, hol vagyok? Élvezem, ahogy láthatom meghalni. És még egy cigire is rágyújtok. A lány eközben a háttérben egyfolytában kérleli a férjét és a testvérét, hogy hívjanak hozzá mentőt.

Az áldozat életét végül az apja mentette meg, aki a segélykiáltásokra berohant a szobába.Azt kiabálta, papa, papa! Minden tiszta vér volt - nyilatkozta a német RTL-nek. Az apa riasztotta a mentőszolgálatokat is.

A Bild közben arról írt, hogy Alaa W. három hónapos terhes, az orvosok szerint pedig túl fogja élni a rituális késelést, mivel csodával határos módon egyetlen életfontosságú szerve sem sérült meg. A tettesek elmenekültek a helyszínről, a hét elején viszont elfogták őket Schweinfurtban, egy vonaton.

Alaa W. bátyja egyébként nem ismeretlen a német hatóságok előtt, pláne, hogy éppen a rituális gyilkossági kísérlet előtt engedték ki az előzetesből, mivel eljárás zajlik vele szemben államellenes cselekmény és hamis tanúzás miatt. A vád szerint robbanószerkezetek darabjait csempészte át Dániába, de rablással és testi sértéssel is gyanúsítják.

A német hatóságok nem tudtak megválaszolni, hogy vajon miért nem toloncolták még ki a líbiai férfit Németországból.