Felpofozta egy olaszországi menekültszálló munkatársát az a szenegáli migráns, aki dührohamot kapott, mert nem biztosították számára a vezeték nélküli internetezés lehetőségét.

Olasz sajtóértesülések szerint a 26 éves bevándorló az esetet megelőzően többször is agresszíven kérte számon a szálló egyik munkatársát, hogy miért nem jár neki vezeték nélküli internetszolgáltatás. Miután a szenegáli nem volt megelégedve azzal, hogy indulatos kérdéseire nem kapott választ, először lökdösődni kezdett, majd meg is verte a segítőt. Az eset kapcsán a szálló többi dolgozója a hatóságoknak elmondta, nem ez az első ilyen incidens, amikor bizonyos extra szolgáltatások követelése után erőszakossá válnak a bevándorlók - írta a breibart.com. 

Olaszországban is óriási problémát okoz az illegális bevándorlásForrás: AFP/Citizenside/Nicola Di Giorgio

Lázadások is voltak

Emlékezetes, három évvel ezelőtt az olaszországi Ceranova városában lévő menekültszálláson nemcsak kukákat borogattak a bevándorlók, hanem kis híján tömegverekedést generáltak, miután azt követelték, tegyék számukra lehetővé a wifi és a Skype telekommunikációs program korlátlan használatát. Olaszországban több példa is volt arra, hogy fellázadtak a migránsok az általuk nagyon rossznak tartott körülmények miatt. 2018 elején Arcinazzóban azért tomboltak önkívületi állapotban az illegális bevándorlók, mert szerintük szegényes volt az ételkínálat. 

Bevándorlásellenes áttörés

Mindezek az esetek vezettek el ahhoz, hogy a hétvégi parlamenti választáson nagyon komoly sikert értek el a bevándorlásellenes erők. A lombard regionalizmustól az euroszkeptikus szuverenitás elvéig eljutó Északi Liga a szavazatok 17 százalékával jelentős áttörést ért el a félsziget északi részében, a gazdaságilag fejlett régiókban, ahol biztonságpárti, idegenellenes és euroszkeptikus retorikája meghallgatásra talált. A legfontosabb dolog Mattei Salvini pártelnök szerint az, hogy az országban az olaszok legyenek az elsők. 

Nem vagyok fajgyűlölő, de mindenkinek, aki Olaszországba jön, dolgoznia kell, nem pedig bűncselekményeket vagy erőszakos cselekményeket, például nemi erőszakot elkövetni" - magyarázta Evaristo Bellu, az Északi Liga 56 éves aktivistája.