Migránsok foglalták el Párizs belvárosát- videó

Párizs, menekültek, 2016
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő képeket vett fel a francia BFMTV kamerája. A felvétel azt mutatja, ahogy migránsok szállják meg a Párizs tizedik kerületének központját. Párizs belvárosát lassan teljesen elfoglalják a migránsok.
Vágólapra másolva!

Az elképesztő akció az elegáns Rue la Fayette közelében, nem messze a Gare de l'Est és a Gard du Nord vasútállomásoktól történt. A felvételeken jól felismerhető a Rue la Fayette környéke és a Canal Saint-Martin. A migránsok sátrakat állítottak és egyszerűen beköltöztek a központba.

Az eset nem előzmények nélküli. Már az Origo is beszámolt arról, hogy Párizs központjában rettegnek a nők, mert muszlim migránsok zaklatják, fogdossák, leköpik, ütlegelik őket. A legtekintélyesebb francia lap, a Le Figaro is részletesen írt korábban arról, hogy a La Chapelle negyedben (ez a mostani események közvetlen közelében van)

Az utcán a szerintük túl kihívóan öltözködő nőket leköpik, megfogdossák, de néha ököllel megütik őket. A Le Figarónak arról beszéltek nők, a helyzet elviselhetetlenné vált, amióta migránsok átmeneti szállása és ételosztás is van a környéken.

Migránstábor Párizsban Forrás: AFP/Philippe Lopez

Délután 5 óra után csak taxival mernek hazamenni az ott lakó asszonyok. Egy másik cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy a negyed alig száz méterre van az egyik leghíresebb európai színháztól (Bouffes du Nord, Peter Brook nagy színházrendező utolsó színháza), és két metrómegállónyira a turistaparadicsomnak nevezett Montmartre-tól vagy a Sacré-Coeur-től.

A Le Figaro hosszabb riportot közölt ott élőkkel nőkkel. Egyikük arról beszélt, hogy a migránsválság óta még inkább elviselhetetlen a helyzet. Egy másik nő szerint egy muszlim vallási viseletbe öltözött férfi megtámadta, hogy miért öltözik kihívóan.

A Le Figaro szerint a nők – amennyiben arrafelé merészkednek – inkább melegítőben közlekednek, hogy csúnyábbnak, elhanyagoltabbnak tűnjenek. Egy harmadik nő pedig azt mondta, hogy retteg hazamenni, volt, hogy 40 migráns mászkált a bejárati kapu mellett, mert éppen akkor volt az utcában jótékonysági ételosztás. Azt mondja, hogy ő szerencsés, mert a szomszéd házban már kapu sincs, pontosabban, betörték.

Most már nem csak a La Chapelle-t foglalták el a migránsok, hanem Párizs központjának egyre nagyobb részét.