A tárgyalóteremben lőtték agyon - videó

2018.03.13. 11:01

Hosszas huzavona után nyilvánossá tették azt a videófelvételt, amelyen pontosan látszik, hogy 2014-ben egy bírósági tárgyaláson Salt Lake City-ben a vádlott az ügyvédje tollával rátámad az ellene valló tanúra, mire az egyik biztonsági őr lelövi.

Az egész eseménysor mindössze 24 másodperc alatt játszódik le, Utah állam hatóságai végül azért hozták nyilvánosságra a hétfői nap folyamán a videófelvételt, hogy elejét vegyék minden további vitának. Az arcokat kitakarták, hiszen a Tongan Crip banda 17 tagjának elítéléséről van szó, és tartani lehet tőle, hogy a szabadlábon lévő bandatagok bosszút állnak. Pontosan olyan agresszív és értelmetlen bosszút, mint amilyennel Siale Angilau próbálkozott a tárgyalóteremben.

A Tongan Crip banda összesen 17 tagját tartóztatták le fegyveres rablásért és más bűncselekményekért, tíz és harminc év közötti börtönbüntetést kaptak. Erre számíthatott egyikük, Siale Angilau is, aki a tárgyalásán kihasználta, hogy mindenki a tanúra és az őt kérdező ügyészre figyel, és felkapta a saját védőügyvédje asztaláról annak golyóstollát. Pár lépéssel elérte a tanút és felemelte a jobb kezét, hogy szúrjon. Ekkor dördültek el a lövések az egyik biztonsági őr pisztolyából. Siale Angilau még a helyszínen meghalt.

Siale AngilauForrás: Salt Lake City-i bíróság

A Fox News tudósítása szerint a család ügyvédje pert próbált indítani a biztonsági okokból a médiában meg nem nevezett biztonsági őr ellen, hogy az egyszerűen pánikba esett és indokolatlanul a pisztolyát használta ahelyett, hogy társaival elvették volna a tollat Siale Angilau-tól. A bíróság a keresetet elutasította. A videófelvételt azért hozták nyilvánosságra, mert azon jól látható, hogy olyan gyorsan történt minden, hogy nem volt idő mérlegelésre, azonnal meg kellett állítani a tanúra támadó vádlottat.