Egy szíriai keresztény szerint ma Szíria biztonságosabb, mint Európa. A férfi a keresztényüldözések miatt menekült el otthonról, de meggondolta magát  - írja a Shoebat.com.

Spiro Haddad keresztényként Ausztriában kötött ki. Egy német tévéadónak beszélt arról, miért volt az élete veszélyben Ausztriában, és miért döntött úgy, hogy nem bírja tovább, inkább

visszatér oda, ahol csak a vallása miatt üldözték.

Haddad 3000 eurót fizetett embercsempészeknek azért, hogy Európába vigyék. Úgy tervezte, hogy itt is marad, de gyorsan megváltoztatta a szándékát, amikor rájött, hogy az európai migránsok körében mennyien tartoznak az Iszlám Állam vagy az Al-Kaida egyik szervezetéhez, az an-Nusra Front nevű terrorszervezethez, amely a szíriai bombatámadások végrehajtásával hívta fel magára a figyelmet.

Migránsok 2015 szeptemberében, a budapesti Keleti pályaudvaronFotó: Csanádi Márton - Origo

Nem vallhatta be, hogy keresztény

A férfi azt mondta, keresztényként nem érezte magát biztonságban Ausztriában, hitét is titokban kellett tartania. Ha elárulja, az az életébe kerülhetett volna. Arról is beszélt, hogy a szélsőségesek a keresztény templomokat mecsetté akarták átalakítani, és a túlélés érdekében azonosulnia kellett a szélsőségesekkel.

Spiro Haddad nem hagyta annyiban a dolgot. Az osztrák hatóságokhoz fordult, de ők nem vették komolyan. Ekkor döntött úgy, hogy visszatér Szíriába.

Nem lehetnek nyitva Európa határai

Haddad arra figyelmeztette az európaiakat, hogy

egyáltalán nem helyes, hogy Európa határai nyitva vannak",az Iszlám Állam és az an-Nusra Front pedig

mindent és mindenkit el akar pusztítani. 

Ezt az európaiak nem értik meg, Haddad pesszimista a jövőnket illetően.