Nincs olyan nap, hogy ne történne újabb támadás az osztrák fővárosban. Mint arról az osztrák lapok beszámoltak, most ismét egy migráns támadt, ezúttal a parlament biztonsági őrére. Korábban az iráni nagykövetség egyik osztrák őrére támadt egy migráns, pár nappal ezelőtt pedig két késes támadás volt az osztrák fővárosban. Nagy vihart kavart a múlt héten Lázár János videója Bécsről, de az osztrákok többsége a Miniszterelnökség vezetőjének adott igazat. 

A Kronen Zeitung beszámolója szerint újabb migránstámadás történt Bécsben. Ezúttal az osztrák főváros parlamentjének egyik biztonsági őrére támadt egy 26 éves afgán migráns. A bevándorló egy autóból akarta kiráncigálni az őrt, de a támadás nem úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. Az első hírek szerint az áldozat sértetlenül megúszta a gyors reakciójának köszönhetően. Az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették - írta a Ripost.

Afgán migráns támadt egy osztrák parlamenti biztonsági őrreForrás: Kronen Zeitung

Támadássorozat

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn hajnalban az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál egy férfi támadt rá egy osztrák katonára, aki lelőtte támadóját. A katonát sokkos állapotban kórházba szállították. A felkarján sérült meg. Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: A dolgok jelenlegi állása szerint a katona mindenben helyesen cselekedett - hangsúlyozta Bauer.

Az elmúlt napokban Bécsben gyakorlatilag mindennapossá váltak a késes támadások.

Lázár mellett állnak az osztrákok

Az osztrák lakosság elutasító a tömeges migrációval kapcsolatban, egyaránt tartanak a kulturális identitásuk elvesztésétől és a közbiztonság romlásától. A migrációs válság kezelésében egyértelműen sikeresebbnek tartják a közép-kelet-európai országokat, mint Brüsszelt. 

Nemcsak itthon, Ausztriában is komolyabb visszhangot váltott ki az a videó, amelyet Lázár János Bécs "elbevándorlósodásáról" készített, és amelyet később a Facebook egyszerűen letiltott. Az osztrák kommentelők egyöntetűen állnak ki a magyar miniszter mellett, akik szerint Lázár csak az igazságot mondta ki.