Oroszország továbbra is tagadja, hogy közük lett volna a mérgezéshez

Horizontal Russian Foreign Minister Sergey Lavrov speaks during a joint press conference with Chinese Foreign Minister Wang Yi at the Ministry of Foreign Affairs in Beijing on April 29, 2016. / AFP PHOTO / GREG BAKER
Szergej Lavrov
Vágólapra másolva!
Oroszország továbbra is azt állítja, hogy nincs közük a volt ügynök, Szergej Szkripal és lánya megmérgezéséhez. Szergej Lavrov szerint valószínűleg olyanok állhatnak az ügy mögött, akiknek érdekük egy Oroszország és Nagy-Britannia közötti konfliktus. Donald Tusk közben Nagy-Britannia mellé állt az ügyben.
Vágólapra másolva!

Moszkvának semmilyen formában nem volt köze Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, valamint a lánya, Julija Szkripal ellen az angliai Salisbury városában elkövetett gyilkossági kísérlethez – szögezte le szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

– tette hozzá Peszkov.

Szergej Lavrov Forrás: AFP/Greg Baker

Nem sikerült előrébb jutni Szergej Szkripal és lánya ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt Nagy-Britanniával fellángolt vita rendezésében – mondta szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Szerinte a vádak nem tekinthető szilárd vagy komoly állításnak, ez inkább csak politikai mutatvány, amelynek az a célja, hogy félrevezessék a nemzetközi közösséget.

Lavrov azt is hozzátette, hogy Oroszországnak nem volt indítéka arra, hogy megtámadja Szkripalt.

Szerinte inkább olyan szereplők tehetők ezért felelőssé, akiknek érdekében áll oroszellenes érzelmeket szítani.

Közben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke egy Twitter üzenetben fejezte ki szolidaritását Theresa May felé.