Megölte a fiatal lányt, aztán megerőszakolta

2018.04.02. 09:57

A szobájában, meztelenül találtak rá 1972-ben a fiatal Sarah Gibsonra. A gyilkosság óriási port kavart, ugyanis kiderült, a gyilkos nemcsak végzett a lánnyal, hanem közösült is vele. A lány halála után.

A 19 éves Sarah Gibson jó módú családban született, ő viszont fel akarta építeni a saját karrierjét, ezért elment otthonról, és Londonba költözött. Először a Norfolk Hotelban kezdett el dolgozni szobalányként, később átkerült a Royal Automobile Clubba, ahol szobát is kapott. Itt feljebb lépett a ranglétrán, háziasszony-gyakornok lett.

1972. július 2-án Sarah szabadnapos volt, de többször is látták a klubban. A személyzet ebédlőjében vacsorázott, majd átment a közelben lévő Fun City játékterembe. Onnan még látták kijönni, de senki nem látta, hogy visszament volt a klubba. Másnap reggel az egyik szobalány ment ébreszteni Saraht, aki meztelenül, holtan feküdt az ágyában. A kezei és a lábai össze voltak kötözve a harisnyájával és egy zsinórral, a szájába egy zsebkendő és egy törölköző volt tömve, a pizsamája pedig a nyaka köré volt tekerve. Már órák óta halott volt.

Egyértelmű volt, hogy szexuális gyilkosság történt, mivel vagy a halála előtt vagy közvetlenül utána megerőszakolták. 

Később kiderült, hogy több apróságot is elloptak Sarah szobájából. Eltűnt egy ezüstmedál, egy arany karperec, egy ezüstóra és egy Churchill korona is.

Rejtély volt, hogy hogyan juthatott be a gyilkos a klubba. A főbejáratot mindig portás őrizte, és nem látott senki sem idegent aznap este, de Saraht sem. A klubbnak 80 szobája volt, de a gyilkosság estéjén csak 17 volt kiadva. Minden vendégtől ujjlenyomtatott vettek.

A gyilkosságon dolgozó Neville nyomozó kapott egy névtelen levelet. Azon az éjszakán, amikor Sarah meghalt, nem éreztem megbánást vagy bűntudatot, így hát siessenek, és kapjanak el- írta a gyilkos a levélben, valamint hogy a börtön tönkre tenné az életét, ezért alkut ajánlott a rendőrségnek. Azt írta, hogy adják meg neki a londoni kábítószer-kereskedők listáját, és ő majd „megszabadul tőlük".

Nem sokkal később, hogy megkapták ezt a levelet a Scotland Yard rendőrei összehasonlították a helyszínen talált ujjlenyomatokat a büntetett előéletűekével, és egyezést találtak. Az ujjlenyomatok egy David Charles Richard Frooms nevű 25 éves férfié volt, akinek sem állandó munkahelye, sem állandó lakcíme nem volt. Többször ült már börtönben lopásért, később pedig rablásért.

A rendőrség elkapta a férfit, és a kihallgatása alatt megkérték, hogy írjon egy pár sort. A kézírásszakértők megerősítették, hogy ő írta a névtelen levelet. Miután bebizonyosodott, hogy ő a gyilkos, azt mondta a rendőröknek, hogy örül annak, hogy elfogták. Bevallotta, hogy megerőszakolta a lányt, miután meghalt.

1972-ben, az ügy tárgyalásán a vád képviselője azt mondta, hogy Froom úgy viselkedett, mint maga az ördög. Fel sem merült annak a lehetősége, hogy véletlenül ölte meg a lányt. Nem volt részeg, nem drogozott, és nem volt megállapítható nála semmilyen elmezavar, ami csökkenthette volna a felelősségét. Frooms nem vallotta bűnösnek magát, mert nem emlékezett arra, hogy megölte lányt, és arra sem, hogy ez szándékában állt volna.

Az esküdtszék fél óra alatt meghozta a döntést, a férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.