Több ezren követelték a migránsok hazaküldését

2018.03.18. 12:38

A téli hideg és fagyos időjárás ellenére több ezer ember gyűlt össze Cottbus városában a "Zukunft Heimat", magyarul a "Jövő Hazája" nevű szervezet felhívására, hogy tiltakozzon a merkeli migránspolitika ellen.

A tüntetést szervező csoportnak többezres követő tábora van a Twitteren, ahol videót is közzétettek a menetről, és üzentek a német kormánynak. 

Berlin, látsz minket? Több ezren vagyunk, és egyre többen leszünk. Bár tél van, itt állunk, mert számunkra ez komoly dolog!

- olvasható a Twitteren.

A felszólalók egy olyan Németország képét festették le,

amelyet elözönlöttek az iszlám migránsok.

Andreas Kalbitz, a brandenburgi AfD vezetője a migránsokat ironikusan "hangulatjavítóknak", "gazdagítóknak" titulálta, és hozzátette, hogy addig tüntetnek, amíg nem lesz újra határellenőrzés, és a migránsokat nem küldik haza.Azt mondta, Németországnak következetes kiutasítási politikára van szüksége.

A Twitteren hozzászólók lelkesen támogatták a tüntetést. Volt, aki csak egyszerűen megköszönte a cottbusiaknak, hogy kiállnak a jó ügy mellett, más egyenesen azt írta, a cottbusiak lehetnek az új lipcseiek, akik 1989. október 9-én a kommunista NDK elnyomó hatalma ellen vonultak az utcára.