Az olasz hatóságok lefoglalták a Soroshoz köthető migránscsempészek hajóját

Olaszország migránsok
ITALY, Ragusa: Rescued migrants disembark at the Port of Pozzallo in the province of Ragusa, Italy on May 29, 2017. The Italian Coast Guard brought the migrants to the port in the CP 920 Gregoretti. Once ashore, Red Cross volunteers gave migrants first-aid and police began identification procedures. - Danilo Campailla
Vágólapra másolva!
A Proactiva Open Arms (POA) nevű, Spanyolországban bejegyzett álcivil szervezet hajójának lefoglalását a szicíliai Catania városának az ügyésze rendelte el. Az emberkereskedők korábban megtagadták az együttműködést a líbiai hatóságokkal.
Vágólapra másolva!

Az afrikai migránsokat szállító hajó a Szicília szigetén található Pozzallo városánál kötött ki tegnap este.

A fedélzetén 216 illegális bevándorlót szállított

– írja a Daily Mail az olasz ANSA nevű hírügynökségre hivatkozva.

A kép illusztráció. Forrás: AFP/CrowdSpark/Danilo Campailla

A hajó lefoglalását Catania ügyésze, Carmelo Zuccaro rendelte el.

Az ügyészség három személyt, köztük a hajó parancsnokát, Oscar Campst vádolja embercsempészettel.

A spanyol állampolgárságú Oscar Camps az illegális bevándorlókat Afrikából Európába szállító Proactiva Open Arms (POA) nevű álcivil szervezet alapítója és igazgatója.

A migránssimogató embercsempész, Oscar Camps Forrás: Wikimedia Commons/Medol

Az POA első számú finanszírozója, nem meglepő módon, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.

Egy olasz tényfeltáró anyag ezt részletesen be is mutatja.

Később kiderült, hogy a líbiai parti őrség felszólította a kapitányt, hogy adja át nekik a hajót, de a sorosista migránssimogató szervezet vezére ennek nem tett eleget.

Proactiva Open Arms hajója Forrás: AFP/CrowdSpark/Danilo Campailla

Camp ezután azzal vádolta az olasz hatóságokat, hogy nem engedélyezték számukra a kikötést egy másik szicíliai kikötőbe, azért mentek tovább Pozzallo irányába.

Az embercsempészettel foglalkozó kapitányt védő Rosa Emanuela Lo Faro ügyvéd is elismerte, hogy védence bűncselekményt követett el.

Carmelo Zuccaro ügyész az elmúlt időszakban sokat tett annak érdekében, hogy leleplezze az emberkereskedők és a bevándorláspárti spekuláns által pénzelt álcivil szervezetek tevékenysége közötti kapcsolatot.