Plakátokon követeli fia gyilkosának megbüntetését

Vágólapra másolva!
"Egy félreértés miatt ölték meg a fiamat" - ezt állítja egy amerikai nő. A fiát egyébként rendőrök lőtték le. Azt hitték fegyver van nála, később kiderült, tévedtek. 
Vágólapra másolva!

A 28 éves Andrew Finchet tavaly decemberben lőtték le. A rendőrök ölték meg. Egy téves riasztás miatt mentek ki, és az is biztos,

A férfinál nem volt fegyver.

A rendőrök egy úgy nevezett "swatting" hívásra érkeztek. A swatting a Call of Duty nevű játékból lehet ismert, ahogy egy korábbi cikkünkben írtunk is róla, a swatting során az elkövetők segélyhívások segítségével állig felfegyverzett rendőröket szabadítanak rá az áldozatukra. Általában azt hazudják a segélyhívón, hogy az adott személy fegyveres és veszélyes, például a lakásában lelőtte az egyik hozzátartozóját.

A hamis hívást indító 25 éves Tyler Barriss-t letartóztatta a rendőrség és hamis riasztással valamint közvetett emberöléssel vádolják.

A fiát elvesztő anya most a fiát lelövő rendőrt akarja a bíróság előtt látni. Bár a rendőrök felszólították Finch-et, hogy emelje magasba a kezét, a férfi állítólag az övéhez nyúlt, a rendőrök pedig úgy gondolták, hogy a fegyverét keresi. Ekkor lőtték le.

A plakátokat nem az anya fizeti, az Igazságot Andy-nek nevű csoport vállalta a plakátok díjját.

A plakátokon a következő szöveg áll:

Lisa Finch, Andy anya a következőket mondta a Fox Newsnak:

A chicagói polgárjogi ügyvéd Andrew M. Stroth, aki képviseli a családot, elmondta, hogy a család azt akarja, hogy Wichita és rendészete felelősségre vonható legyen az ügyben. Az "Igazságot a Finch családnak" büntető eljárást indít a rendőr és a feletesse ellen, valamint a Wichita várossal szemben,-mondta Stroth.