Megerőszakolt és megölt egy német lányt egy migráns

2018.03.22. 12:02

A brutális gyilkosság még 2016 októberében történt. A tettest - aki egy afgán migráns - tavalyelőtt decemberben fogták el a DNS-mintája alapján. Most életfogytiglanra ítélte egy német bíróság.

A gyilkos illegális bevándorló, Hussein Khavari, afgán állampolgár. 2015-ben érkezett a németországi Freiburgba Görögországból. Mind a görög, mind a német hatóságoknak menekültnek hazudta magát – írja a Daily Mail.

Hussein KhavariForrás: AFP/Thomas Kienzle

Most derült ki, hogy a görögországi Korfun emberölési kísérlet miatt 10 év börtönre ítélték. A büntetés elől menekült Németországba, de ott sem bírt magával. 2016. október 16-án este a 19 éves Maria Ladenburger épp hazafelé kerékpározott egy buli után Freiburgban.

Az afgán migráns ekkor megtámadta, megerőszakolta, majd meggyilkolta, a holttestet pedig a Dreisam folyóba dobta.

A gyilkosság helyszíneForrás: AFP/Patrick Seeger

A lány egy magas rangú Európai Uniós tisztségviselő gyereke volt, aki szabadidejében a helyi menekülttáborban önkénteskedett. Maria Ladenburger egyébként a Freiburgi Egyetemen tanult általános orvosi szakon.

Hussein Khavarit a történtek után 3 hónappal tartóztatta le a német rendőrség egy DNS-teszt alapján.  

Az illegális bevándorló akkor azt hazudta, hogy 17 éves, de

a fogmintavizsgálat után nemrég kiderült, hogy 22 és 29 év között lehetett a gyilkosság elkövetésekor.A migráns beismerte a tettét, most pedig  a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.