Saját magának gyűjtögette össze az egyházi adományokat egy brazil katolikus püspök. Az akcióban más egyházi személyek is segítségére voltak.

Korrupció gyanújával tartóztatták le a püspököt, aki körülbelül 151 millió forintnyi összeget hozott össze magának - írja a Sky News.

Marhafarmot és lottózót vásároltak társaivalForrás: Youtube

A gyanú szerint társai is voltak, más katolikus papok is segítették őt. A brazil rendőrség közzétett egy videót, ami a püspök otthonában végzett házkutatás során készült. A videóban jól látható, hogy egy nagyobb csomag pénzt találtak elrejtve.

A perselyekből, adományokból, tizedekből és a házasságkötésre és keresztelésre adott pénzekből loptak a brazil Formosában, Possében és Planaltinában.

Egy marhafarmot és egy lottózót is vásároltak a pénzből. Az egyik helyi televízió értesülései szerint a rendőrség a püspökön túl, négy papot és egy segédpüspököt is letartóztatott az üggyel kapcsolatosan.

Jose Ronaldo Ribeiro püspököt 2014-ben nevezte ki Ferenc pápa. A nyomozás még 2015-ben kezdődött, amikor a hívek közül többen is panaszt tettek. Akkor egy interjúban a püspök még mindent tagadott.