Nem lehetett szén-monoxid-mérgezés Kim Wall halálának oka

2018.03.22. 17:03

Újabb részeleteket tudhattunk meg Kim Wall halálának körülményeiről,a bíróság ma meghallgatta az orvosszakértőt aki az újságíró maradványait vizsgálta.

A bíróság először azt az orvosszakértőt kérdezte aki megvizsgálta Kim Wall testrészeit annak megtalálása után. 

Orvosszakértői vélemény

Az orvosszakértő elmondta, hogy Kim Wall nemiszerve körül mély de vékony vágásokat talált, azon belül pedig egy hosszúkás, kerek tárgyat. A vágásokat különböző tárgyakkal okozták. A mellein is voltak szúrt, illetve vágott sebek.  Az orvos hozzátette, hogy ezek nem okozhatták a halálát. Az összesen 15 vágást már a nő halála után okozták. Az újságíró testén összesen 38 vágást találtak. 

A nyakon talált vágás még a nő feldarabolása előtt történhetett de azt bízonyítani nem tudja, hogy ez okozta-e Wall halálát, mivel a test és annak több darabja napokig a tengeben volt.

Arra a kérdésre, hogy okozhatta-e szén-monoxid-mérgezés a nő halálát a szakértő egyértelműen nemmel válaszolt.

Kim Wall barátja, Ole vallomása

Ole a bírónak elmondta, hogy Kim és Madsen egyszer már találkozott az interjúval kapcsolatban. Az egy rövid találkozó volt az újságíró és a dán feltaláló-milliomos között.

Kim aznap hamar hazaért, egy teát ittak meg együtt

- mondta a férfi. 

Ole elmondta, hogy

Kim félt a hajóra menni, ezért úgy volt, hogy ő is vele megy.

Ezek után Kim Wall ruháit kellett azonosítania, majd elmesélte, hogy mikor Wall keresésére indult Madsen laborjába ment, ott találkozott Madsen feleségével aki megdöbbentet az a tény, hogy Wall van a hajón nem valaki más.

Ole egyébként az egész meghallgatás alatt nem nézett Madsenre, Madsen pedig a földet nézte, amíg a fiatal férfi a szerelméről mesélt:

Kimmel terveztem az életem

- mondta meggyilkolt nő barátja. 

Kim WallForrás: AFP/Tom Wall

 

A kereső helikopter pilótája és a mentőorvos vallomása

A pilóta a bíró kérdésére elmondta, hogy arra számított két embert találnak majd de nem messze a Nautilusztól csak Madsent találták meg.

Peter Madsen nyugodt volt mikor megtaláltuk és mielőbb haza akart menni feleségéhez és két macskájukhoz - mondta a pilóta. 

A mentőorvos elmondta, hogy Madsen nem volt sokkos állapotban mikor megtalálták.

Arra a kérdésre viszont, hogy hol van Wall először azt válaszolta Madsen, hogy fel sem szállt a nő a hajóra, majd másodszorra már azt felelte a mentőcsapat kérdésére, hogy korábban kitette Wallt egy Refshaleøen nevű helyen. Akkor vált nyugtalanná mikor a rendőrök kezdték kérdezni, - mondta az orvos.

Peter Madsen kollégájának vallomása

A csak "S" néven említett tanú elmondta, hogy augusztus 10-én délelőtt még egy filmes stábbal forgattak együtt Madsennel. Szerinte a férfi olyan volt mint mindig, nem vett észre rajta semmi különöset, bár napokkal előtte egy közös kísérletük kudarcba fulladt ezért mindannyian el voltak keseredve.

"S" azt is hozzátette, hogy nem használta Madsen számítógépét amiről a tegnapi tárgyalási napon esett szó. Azt tudta, hogy kora este Madsen merülni fog tengeralattjárójával de Kim Wallról még nem hallott Madsentől.

Madsen kollégája még azt is elmondta, Madsen sokszor "hülyéskedett" feleségével, különbözö dolgokat dugdosott a fülébe, orrába.

Különösen vonzódott az emberi test nyílásaihoz,

de úgy gondolták ez csak gyerekes játék a két ember között.

Elmondta, hogy ugusztus 10-e előtt egy nagyobb konyhakés eltünt a labor konyhájából.

"S" maga is többször járt a Nautilusz fedélzetén de azt nem tudta megmondani, hogy az elmúlt évben hányszor. Azt viszont elmondta, hogy nem volt a hajó fedélzetén éjszaka az elmúlt évben. Elmondása alapján még arról sem tudott, hogy Madsen mikor hajózik ki a Nautilusszal.

Madsen a sötét weben keresgélt valamit

Madsen megkérte "S" nevű kollégáját, hogy segítsen neki bejutni az internet egy olyan részére ami nehezen ellenőrizhető és olyan tartalmakat találhatunk amiket egy szokásos böngészéskor nem.

Az nem derült ki, hogy Madsen mit szeretett volna ezek között az oldalak között keresni.

A mai tárgyalást ezzel fejezték be Koppenhágában. A tárgyalás holnap folytatódik.

Ahogy azt korábban megírtuk, Kim Wall svéd újságírónőt kegyetlenűl megkínozták, feldarabolt testének darabjait a tengeben találták meg. Az újságírónő a dán feltaláló-milliomos, Peter Madsennel indult el a férfi tengeralattjáróján, hogy ott interjút készítsen a férfival.