Folyamatosan özönlenek az illegális migránsok Európába

2018.03.24. 13:45

Csak idén 12 983 illegális migráns érkezett az európai kontinensre a Földközi-tenger irányából. Mindez annak fényében érdekes, hogy a nyugat-európai politikusok folyamatosan arról papolnak, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, azonban a valóságban semmit sem tesznek az ellen. A Defend Europe összeállítása szerint egyedül a visegrádi országok tesznek meg mindent az európai biztonság megvédése érdekében.

A hangzatos politikai ígéretek ellenére az európai hatóságok továbbra is képtelen megállítani a kontinens felé irányuló illegális migrációt. Bár még nem ért véget március, de mostanáig közel 13 ezer illegális migráns érkezett a Földközi-tengeren keresztül Európába – írta a defendeurope.com.

Csak Olaszországba idén eddig 6161 migráns érkezett, miközben a kormány az elmúlt hónapokban arról beszélt, hogy mindent elkövet az embercsempészek és a különféle NGO-k összefonódása ellen, hogy így akadályozza meg a bevándorlást. Spanyolországba 2827 illegális bevándorló érkezett az ENSZ jelentése szerint.

Ami a legmeglepőbb, hogy miközben az unió vezetői folyamatosan azt szajkózzák, hogy milyen sikeres a Törökországgal még 2016-ban kötött megállapodás, addig csak idén 3948 migráns érkezett Görögországba Törökország irányából – olvasható az összeállításban. A tengeri határvédelmet egyedül Ciprus veszi komolyan, mivel oda csupán 47 migráns érkezett az év első három hónapjában.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A cikkben külön kiemelték, hogy a határok védelmét az európai kontinensen leginkább a visegrádi országok veszik komolyan, így hozzájárulva az öreg kontinens védelméhez és biztonságához.

Milliók akarnak Európába jutni a jobb élet reményébenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Laurin Schmid/Sos Mediterranee

Tízmilliók érkezhetnek

Mint arról korábbna beszámoltunk, a Bild nevű német napilap szerint hétmillió migráns várakozik az Európai Unió közvetlen közelében arra, hogy a jobb élet reményében szerencsét próbáljon az öreg kontinensen. Az Európai Parlament elnökéből olasz miniszterelnökké előléphető Antonio Tajani azt mondta a kialakult helyzetről, hogy Európa nem tudja megoldani az afrikai országok alapvető problémáit, akkor tíz éven belül 10, 20 vagy akár 30 millió migráns fog érkezni Afrikából.

Szintén írtunk arról is, hogy Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniójának (CDU) választási programja szerint Németországnak kiemelten fontos, hogy az illegális migránsok visszatérjenek Afrikába, ahonnan származnak. A német kancellár azt reméli, hogy kormányának sikerül megállapodást kötnie az érintett afrikai országokkal, ahogy korábban Törökországgal. Emlékezetes, a 2016-os megállapodás szerint Ankara belement abba, hogy támogatásért cserébe a menekülteket a területére szállította. Berlin azt reméli, hogy lehetősége lesz arra, hogy a Földközi-tenger közepén kimentett migránsokat Észak-Afrikába visszaküldjék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK