Soros szervezetei Algéria kormányát is kritizálják, mivel az hazaküldi a migránsokat

2018.03.23. 10:10

Az algériai kormány 2015-től napjainkig 27 ezer fekete-afrikai illegális bevándorlót telepített haza, és Soros György migránssimogató álcivil szervezeteinek a durva kritikája ellenére folytatni fogják ezt a jövőben is.

Algéria a Magreb régión belül a stabilitás szigete. Az elmúlt három évben viszont az illegális bevándorlás következtében a tranzitország szerepét töltötte be Fekete-Afrika és Olaszország között – írja a Daily Mail a Reuters brit hírügynökségre hivatkozva.

Soros György Algériát is el akarja árasztani migránsokkal.Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Az ország kormánya azonban időben lépett és már 2015-től megkezdte a nagyrészt Nigerből, Maliból és Csádból származó migránsok hazatelepítését a nemzetközi szervezetek sivalkodása ellenére.

Algéria belügyminisztere, Nouredine Bedoui most bejelentette, hogy az elmúlt három évben 27 ezer illegális bevándorlót küldtek vissza a származási országukba.

A belügyminiszter szerint ezt a jövőben is folytatni kívánják, az embercsempészek elleni fellépést pedig fokozni fogják.

Nouredine Bedoui kijelentései után néhány órával a Soros György által kitartott migránssimogató álcivil szervezetek, a Human Rights Watch és az Amnesty International munkatársai nagyon durva kritikával illették az észak-afrikai ország kormányát.

Nouredine Bedoui, Algéria belügyminisztereForrás: AFP/Ryad Kramdi

A bevándorláspárti spekuláns emberei azt követelik, hogy Algéria állítsa le a migránsok hazatelepítését, amit ők vérlázító módon deportálásnak hazudnak.