Visszafogják a migrációt Nagy-Britanniában a brexit után

Vágólapra másolva!
Robert Chote, a költségvetésért felelős testület vezetője szerint a migráció csökkentése után emelkedhetnek a bérek, és ez hosszú távon mindenképpen pozitív hatással jár majd.
Vágólapra másolva!

Egy konzervatív képviselő is úgy nyilatkozott, hogy ha csökkenti az ország a migrációt, sokkal gyorsabban fejlődik majd a gazdaság, mint az Európai Unió más országaiban – lényegében versenyképesebbé válhatnak a többi uniós országgal szemben.

Forrás: breibart.com


A brexit utáni migráció csökkentése, és szigorúbb ellenőrzése után arra kell összpontosítani, hogy minél több magasabban képzett munkavállaló legyen az országban – a képzéseket pedig abból a pénzből finanszíroznák, amelyet a migránsokra kellene költeni – ha beengednék őket. A magasabb képzettségű dolgozók is tovább növelik a gazdaságot – magasabb képzettség után ugyanis természetesen magasabb jövedelem jár, így az emberek többet tudnak vásárolni – vagyis emelkedik a fogyasztás.
Nagy Britannia vezető migrációs politikai felügyelője azzal vádolta meg a költségvetési hivatalt, hogy „súlyosan eltúlozza" a migráció csökkentésének fiskális hatásait.
A költségvetési hivatal vezetője szerint viszont ez egyáltalán nincs így. Ha a fenti érvelése nem lenne elég, akkor még egy adat, amely alátámasztja, hogy nem túloz:

a statisztikák szerint a migránsok az átlagos brit adófizetők jövedelemadójának és biztosításának csak mintegy felét fizetik.

Nemcsak azért, mert képzetlenek és kevesebbet keresnek, hanem azért, mert nagy részük nem is dolgozik, hanem segélyekből él.