Aki beengedi a bevándorlókat, azt kockáztatja, hogy beengedi a terroristákat is

Trebes, 2018. március 23. Rendőrök érkeznek egy parkolóba, miután megrohamozták a Super U szupermarket épületét a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre fekvő Trebes településen, ahol legkevesebb két ember életét vesztette, amikor 2018. március 23-án egy fegyveres túszokat ejtett az üzletben. A rendőrök lelőtték a túszejtőt, aki elsáncolta magát egy csendőrtiszttel. A gyanúsított azt állította, hogy az Iszlám Állam (IA) terrorszervezethez tartozik.(MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Ismét migrációs hátterű terrortámadás történt pénteken Franciaországban - emlékeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Dunakeszin.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, ez újabb

olyan terrortámadás volt, amelynek az elkövetője migrációs hátterű személy, ezzel immár 28-ra nőtt a bevándorlók által Európában az elmúlt két és fél évben elkövetett terrorcselekmények száma.

Szijjártó felidézte, hogy a terroristán kívül négy halálos áldozattal és tizenöt sérülttel járó pénteki terrorcselekmény elkövetője Marokkóban született, és tizenkét éves korában kapta meg a francia állampolgárságot.

Rendőrök érkeznek egy parkolóba, miután megrohamozták a Super U szupermarket épületét a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre fekvő Trebes településen, Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A támadás során magyar érintettségről eddig nem kaptak információt - mondta a miniszter.

Szijjártó kifejezte Magyarország együttérzését Franciaországgal, és kijelentette, hogy Franciaország mindig számíthat hazánkra, ha a terrorizmus elleni küzdelemről van szó. Beszélt arról is, hogy a tegnapi terrortámadás is egyértelműen bizonyítja, hogy "a bevándorlás és a terrorizmus között nagyon szoros összefüggés van". Hozzátette, a terroristák egy része az elmúlt két és fél évben illegális bevándorlóként érkezett Európába, a másik részük pedig korábbi bevándorló, akik társadalmi integrációja kudarcot vallott.

- fűzte hozzá Szijjártó Péter.
A külügyminiszter kitért arra, hogy a migrációs hátterű terrorcselekmények ellenére az ENSZ-nek mégis az az álláspontja, hogy a migráció hozzájárul az emberiség fejlődéséhez.
Ezzel szemben a magyar álláspont az, hogy

a bevándorlás nem jó, nem hasznos, hanem életveszélyes, egy nemzeti kormánynak egy kötelessége lehet, az, hogy megvédje a saját polgárait mindettől

- mondta Szijjártó Péter.