Agyonszúrt, majd felgyújtott egy holokauszttúlélő 85 éves asszonyt egy migráns Párizsban

Mireille Knoll, Jessica Knoll, Franciaország
Vágólapra másolva!
A 85 éves Mireille-t tizenegyszer szúrták meg egy késsel, aztán élve elégették a lakásában. A francia politikai napilapok óvatosan írtak a kegyetlen gyilkosságról. Szerintük antiszemitizmus az indíték, de nem írták meg, hogy a rendőrség kit, kiket tartóztatott le. Az asszony 20 éves unokája viszont Twitter-üzenetet juttatott el az Actualité Juive hetilap szerkesztőségébe. Ebben megírta: a rendőrség letartóztatta a szerencsétlen asszony muszlim szomszédját. A fiatal migránst egyébként az idős asszony korábban fiaként szerette és támogatta.
Vágólapra másolva!

A 85 éves asszony élve elégetett, testét tűzoltók fedezték fel, miután a főváros tizenegyedik kerületében lévő otthonában tűz ütött ki - jelentette a Le Parisien szombaton.

A párizsi helyszínelők hamar kizárták az öngyilkosság lehetőségét, mert

11 késszúrás nyomát találták az áldozat testén, amely borzalmasan megégett.

Eközben a gyilkossági nyomozók megtudták, hogy az asszony

egyik szomszédja, egy migráns korábban már megfenyegette Mireille-t azzal, hogy megégeti.

Az is kiderült, hogy az asszony lakásában is járt. Azonnal letartóztatták.

Mireille Knoll és unokája, Jessica Knoll Forrás: Facebook

A csendet a gyilkos személyével kapcsolatban a megölt idős asszony unokája törte meg. A francia izraelita hetilapnak elküldte Twitter-üzenetét. A drámai levélben egyrészt a 20 éves lány, Jennifer Knoll utal arra, hogy azért költözött el Párizsból Izraelbe, mert félt a franciaországi antiszemitizmustól. Nem érezte biztonságban magát saját országában. Azt írta: "a nagymamámat 11-szer megszúrta muszlim szomszédja, akit nagyon jól ismert. Felgyújtotta a lakásunkat. Semmit nem hagyott meg, semmilyen emléket. Se egy levelet, se egy fotót. Semmit. Csak a könnyek maradtak."

Azóta a francia rendőrség őrizetbe vette a muszlim migráns társát is, egy hajléktalant.

Mireille Knoll 1932-ben született Párizsban, zsidó vallású volt, 1942 júliusában túlélte a Vel d'Hív razziát, amely Franciaországban a zsidók legjelentősebb tömeges begyűjtése volt a náci haláltáborokba történő deportálások előtt. A nő anyjával Portugáliába menekült a második világháború idején, majd visszatért Párizsba, és egy 2000-ben meghalt holokauszt-túlélőhöz ment feleségül.

Az antiszemita gyilkosság óriási felháborodást váltott ki a zsidó közösség részéről. Alig egy évvel ezelőtt egy hasonló jellegű antiszemita gyilkosság történt: 2017 áprilisában egy 65 éves ortodox zsidó nőt gyilkolt meg otthonában a szomszédja. Hosszú hónapokig tartó jogi csatározás után a vizsgálóbíró március elején minősítette antiszemita jellegűnek az emberölést. A tavalyi gyilkos migráns Allah akbart üvöltött, és egy órán át kínozta a szerencsétlen asszonyt, végül kidobta a harmadik emeletről. Ezután hazament, és lefeküdt aludni. A megölt zsidó asszony szomszédja volt - ahogy Mireille-t is a muszlim szomszédja ölte meg.