A texasi San Antonióban a rendőrség letartóztatott egy muszlim házaspárt, akik többször megverték, majd forró étolajjal öntötték le a 15 éves lányukat, mert az nem volt hajlandó belemenni egy kényszerházasságba, amiért a szülők 20 ezer dollárt kaptak előlegbe a kiszemelt vőlegénytől.

A San Antonió-i seriff, Javier Salazar elmondta az újságírók kérdésére, hogy március közepén megtalálták a most 16 éves Maarib Al Hishmawit, akinek az eltűnését januárban jelentették be.

Kiderült, hogy a lány az iraki muszlim migráns szülei terrorja elől menekült el – írja a Breitbart.

Az eddigi bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy 2017 közepén Maaribot a szülei egy házasságba akarták belekényszeríteni egy szintén iszlám vallású férfival, aki a frigy elrendezése érdekében 20 ezer dollárt adott a leendő apósnak és anyósnak.

A szülők tehát eladták a saját gyereküket.  

Az akkor 15 éves kislány hallani sem akart erről a házasságról, és határozottan tiltakozott ellene.

A szülők, a 34 éves Abdulah Fahmi Al Hishmawi, és a 33 éves Hamdiyah Saha Al Hishmawi úgy akarták jobb belátásra téríteni Maaribot, hogy többször is brutálisan megverték, majd forró étolajjal öntötték le. A verések következtében a lány legalább egyszer elvesztette az eszméletét.

A "szülők", Abdulah Fahmi Al Hishmawi és Hamdiyah Saha Al Hishmawi.Forrás: Bexar County Sheriff's Office

Saját bevallása szerint Maarib csak úgy tudott megmenekülni a kényszerházasság és a terror elől, hogy elszökött otthonról.Az apa még januárban feljelentést tett a rendőrségen azzal az indokkal, hogy elrabolták a gyerekét.

Javier Salazar seriff szerint az ügyben az FBI is vizsgálódik. Valószínűleg azt a férfit, aki 20 ezer dollárt fizetet Maarib Al Hishmawiért, szintén felelősségre fogják vonni.