Autópályákat zártak le a tüntetők Katalóniában

Vágólapra másolva!
Több fontos közút forgalmát leblokkolták a katalán függetlenségi politikusok szabadon engedéséért tüntetők Katalóniában kedden.
Vágólapra másolva!

A Köztársaság Védelmi Bizottságok elnevezésű radikális szervezet felhívására összegyűlt tiltakozók két fontos autópálya, az AP-7 és az A-2, továbbá az N-340-as autóút forgalmát akadályozzák kora reggel óta.

A hatóságok a tüntetések miatt ezekről az útszakaszokról elterelték a forgalmat, és a beszámolók szerint

az AP-7-es sztrádán megkezdték az előre be nem jelentett tiltakozó akció felszámolását.

Délelőtt néhány órán át Barcelona belvárosában is többtucatnyi tüntető akadályozta az autóközlekedést két fontos sugárúton.

Katalóniában péntek óta mindennaposak a különböző utcai megmozdulások. A spanyol legfelsőbb bíróság aznap döntött úgy, hogy vádat emel 25 katalán függetlenségi politikus ellen különböző bűncselekmények miatt.
Közülük

13 katalán vezetőnek lázadás miatt bíróság elé állnia

a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésével és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadásával összefüggésben.

A tiltakozó akciókat tovább tüzelte, hogy az újból kiadott európai elfogatóparancs alapján vasárnap a német hatóságok őrizetbe vették Carles Puigdemont volt katalán elnököt, és megkezdték a kiadatási eljárás lefolytatását, amelyben leghamarabb húsvét után várható döntés.