Azért vertek meg egy ausztrál lányt, mert fehér

2018.03.28. 10:33

Ausztráliában két afrikai származású nő brutálisan összevert egy fiatal fehér lányt. Kimberly Smith szerint a bőrszíne miatt bántalmazták. Mivel elmondta, hogy a támadói afrikaiak, most rasszizmussal vádolják.

A különösen kegyetlen támadás egy Redbank Plains nevű kisvárosban történt, Brisbane mellett, Queensland államban.

Kimberly Smith a támadás előtt.Forrás: Facebook/Kim Smith

A 24 éves Kim Smith este kocogni indult egy lakásához közeli parkba. A futás után két nő elkezdte őt hangosan szidalmazni, majd többször arcon ütötték és földre teperték.

A migránstámadás utánForrás: Facebook/Kim Smith

Az agresszív bevándorlók ezt követően magára hagyták a vérző lányt, akit egy arra járó asszony talált meg – írja a Daily Mail.

Kimet ezután kórházba vitték. Az orvosok megállapították, hogy eltörték az állkapcsát és az arccsontját, roncsolták a szaruhártyáját, továbbá a szája körül is súlyos sérüléseket szenvedett.A lány nem ismerte a támadói és állítása szerint azért verték meg, mert fehér a bőrszíne.

A kórházbanForrás: Facebook/Kim Smith

A történetéről a Facebookon is beszámolt, ott azonban rasszizmussal vádolták meg, mert leírta, hogy feketék voltaka támadói.

Kim határozottan visszautasítja a rasszizmus vádját. Szerinte sokan féltek a kisvárosban az agresszív migránsoktól és sötétedés után ezért nem mernek az utcán járkálni, de a rasszizmus vádja miatt ezekről a problémákról nem lehet őszintén beszélni.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, eddig nem sikerült azonosítani a gyanúsítottakat.