A migráns végül a bazilika előtti betontömbbe hajtott, annak köszönhetően nem sérült meg senki a merényletben. Az olasz hatóságok letartóztatták a férfit terrorcselekmény végrehajtásának a megkísérlése vádjával.

A 22 éves Othman Jridi illegális bevándorlóként érkezett Algériából Franciaországba, de onnan kitoloncolták, így Olaszországba ment, ahol egyébként már 700 ezer migráns tartózkodik törvénytelenül – írja a Breitbart.

Tegnapelőtt a keresztény világ Jézus Krisztus utolsó vacsorájáról emlékezett meg, az algériai muszlim migráns erre az alkalomra időzítve akart terrortámadást végrehajtani a Nápoly közeli kisvárosban, Pompejiben, ami az ókori romváros mellett épült fel.

Nagycsütörtökön a hívek a Szűz Máriáról elnevezett bazilika mellett gyülekeztek, Othman Jridi ekkor egy lopott autóval a bazilika melletti tömeg felé hajtott.

A pompeji bazilika épületeForrás: Origo

A híveknek azért volt szerencséjük, mert a templomot betontömbökkel vették körbe a helyi hatóságok, így a migráns autója felakadt a tömbökön.

Az illegális bevándorlót a rendőrség azonnal letartóztatta terrorcselekmény végrehajtásának a kísérletével. A muszlim migráns saját bevallása szerint „Allah nevében" akart a tömegbe hajtani és vérfürdőt okozni.

A nagycsütörtöki terrorcselekmény-kísérlet egyértelmű támadás volt a keresztény kultúránk és vallásunk ellen.

Az algériai bevándorló a tartózkodási helyéről hazudott az olasz rendőröknek, egy barátja címét adta meg, mikor elvitték oda, arra kérte a barátját mondja azt, hogy ő ott lakik.

Végül azonban kiderült az igazság, a nápolyi ügyészség pedig terrorizmus vádjával kérelmezte az eljárás megindítását.

Ahogy az Origo korábban már megírta, az olasz hatóságok figyelmeztették a helyieket és a turistákat egyaránt az iszlamista terrorcselekmények lehetőségére a húsvéti ünnepek ideje alatt.