A németek tiltakoznak a templomaik lerombolása és a kulturális örökségük megsemmisítése ellen, illetve a mecsetek folyamatos építését sem nézik jó szemmel. Ráadásul Berlinben egy tanárnőnek megtiltották a kereszt viselését a tanórán, miközben a muszlim nők bárhol hordhatnak fejkendőt. 

A statisztikai adatok szerint az utóbbi öt évben kétezer templomot számoltak fel Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában.

Új mecsetet húznak fel többek között a Baden-Württemberg tartománybeli Karlsruhéban és Echterdingenben, illetve Türingiában, Erfurt környékén is.

Németországban már nagyon sok éve létesítenek mecseteket az épületek hátsó udvarán, nyilatkozta Augustinus bencés szerzetes az M1 tegnap esti műsorában.

Augustinus barátForrás: hirado.hu

A szerzetes úgy véli, hogy a mecset is egy szimbólum, jelképezi, hogy ezek az emberek megérkeztek, és gyakorolni akarják a saját vallásukat. A muszlimok észre fogják venni, hogy a keresztények közül milyen kevesen járnak templomba.

Ez az iszlám hívők számára azt jelenti, hogy az övék az „igaz vallás", mert a kereszténységnek már nincsenek nagyszámú hívei.Augustinus barát kijelentette, hogy nagyon sokat kellene tennünk azért, hogy ezt megakadályozzuk. Európa népeinek legalább érezniük kellene, hogy ez az út a semmibe vezet. Ha a templomaink elpusztulnak, velük együtt sokkal több minden pusztul el, mint egy vallás- közölte.

Az immerathi Sankt Lambertus-templom lerombolása 2018 januárjában.

A szerzetes arról is beszélt, hogy közösségük néhány éve feloszlott, mert nem volt utánpótlás. Az egykori bencés kolostor ma üresen áll.

Mint elmondta:

a folyamat azóta felgyorsult, az utóbbi 25 évben csaknem a felére csökkent a vallásukat gyakorló keresztények száma.A templomokban nem uralkodik jó hangulat, mert a liberális társadalom nem tűri meg a vallási témákat.

Szerinte a keresztények közül már senkiről sem mondhatjuk el, hogy mély és szilárd hite van. Az, amiben a nagyapáink hittek, és amiért ők harcoltak, sajnos elfelejtődött ebben a liberális, globalizált társadalomban- tudatta a szerzetes.

Betiltották a kereszt viselését

Berlinben hatályban van az úgynevezett „semlegességi törvény", miszerint a tanárok, az igazságszolgáltatásban dolgozók és a rendőrök a munkahelyükön nem viselhetnek vallásukra utaló tárgyakat. Egy helyi tanárnőnek megtiltották, hogy a tanórákon viselje a nyakláncán függő keresztet. A nő az evangélikus egyháztól kért segítséget.

Nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal

Az iszlám egy rendszerszerű vallás, minden törvényével és előírásával együtt, mondta Augustinus barát. A muszlimok soha nem fognak bennünket megérteni, ha azt kérjük tőlük, hogy újítsák meg a vallásukat, azt mondanák, a rossz oldalra akarjuk állítani őket, vagyis azt várjuk tőlük, hogy elhagyják a vallásukat, és lemondjanak az örök életről.

Kihangsúlyozta, hogy ez esetben nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal.Németországba a becslések szerint 2015 óta másfélmillió illegális bevándorló érkezett. Már vannak olyan települések, ahol a lakosság több mint fele migrációs hátterű. Sok iskolában a gyerekek 70-80 százaléka migráns.