Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyik bécsi politikusa szerint csak így lehetne rendet tenni a migránsok lakta negyedben. Úgy tűnik, az iszlám hiába tiltja az alkoholfogyasztást.

Az egykori császárváros egyik legveszélyesebb környéke a Praterstern, ahol gyakran történnek lopások, késelések és más bűncselekmények – írja a 888.hu a Kronen Zeitung információra hivatkozva.

Rendőrök a bécsi Pratersternél 2018. március 7-én, miután egy migráns egy késsel négy embert súlyosan megsebesített.Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A jobboldal számára a rend és a fegyelem helyreállítása élvez prioritást, ezért a Pratersternben betiltanák az alkoholfogyasztást.Wolfgang Seidl, a Szabadságpárt leopoldstadti képviselője szerint szükséges egy szigorúbb koncepció a biztonság érdekében.

Gerhard Pürstl, bécsi rendőrfőnök véleménye alapján: a Praterstern környékén sok a migráns, de különböző csoportokról van szó. Mindenki a saját területét akarja, ők máshogy szocializálódtak, mint mi.A migránsbefogadó szociáldemokratáknak és a zöldeknek természetesen nem tetszik a szigorítás gondolata, a rendőrfőnök szerint végre ők is el kellene döntsék, hogy a részeg migránsok vagy az osztrák családok érdekeit képviselik-e?