Információk szerint az ország vallási szinten gyors radikalizálódásnak indult. Az algériai vallásügyi miniszter aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban. 

Az információt, miszerint az

"új vallási doktrínák" mögött külföldi titkosszolgálatok állnak,

egy külföldi ország nagykövetsége jelentette Algériának a külügyminisztériumán keresztül. Erről az algériai vallásügyi miniszter beszélt anélkül, hogy említette volna, melyik ország szólt nekik. Mohamed Aissa azt mondta, ezeknek a titkosszolgálatoknak az ügynökei azon dolgoznak, hogy vallásilag megosszák az Algériában élő embereket és a radikalizálódáson keresztül kihasználják a helyzetet, ahogy arra számos országban volt példa a Közel-Keleten az elmúlt évtizedben - írta a Sputnik News.

Algériának meg kell védenie magát az algériai társadalomtól idegen ideológiáktól"

- mondta a miniszter, aki követendő példaként említette Szaúd-Arábiát, amely meg tudja védeni saját vallását és hagyományait.

Szerinte Algériának is fel kell vennie a harcot a szélsőséges gondolkodás ellen.

Algír, Algéria fővárosaForrás: AFP/NurPhoto/Billal Bensalem/NurPhoto/Billal Bensalem

Muszlimokat küldenek Franciaországba

Eközben több mint 100 algériai imámot "importálnak " az idei francia Ramadan ünnepére, amelyre hagyományosan Marokkó és Algéria küld "embereket", akiknek az a feladata, hogy

mecsetekben imádkozzanak és napkeltétől-napnyugtáig böjtöljenek.

muszlimok Berlinben, mindenhol megünneplik a RamadantForrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

Ezen túl összesen 50 imámot Németországba, Olaszországba, Nagy-Britanniába, Belgiumban és Kanadába küldenek Ramadan idején. Mohamed Aissa szerint mérsékelt muszlimokat választottak. Úgy fogalmazott, hogy

a legjobb muszlimokat küldik Franciaországba,

akik képesek arra, hogy megszólítsák ott élő hittársaikat.