Lövöldözés történt a YouTube központjában

YouTube iroda, Kaliforna, San Bruna, lövöldözés
(FILES) In this file photo taken on May 26, 2010 YouTube headquaters is pictured in San Bruno, California. The San Bruno police department on April 3, 2018, has received several 911 calls about an active shooter at YouTube Headquarters, according to media reports. / AFP PHOTO / Gabriel BOUYS
Vágólapra másolva!
Több bejelentés is érkezett a 911 segélyhívóra kedden a YouTube San Bruno-i központjából, lövöldözés miatt. A lövöldözésben négy ember megsebesült, egyikük állapota válságos. A támadó - a rendőrség előzetes feltételezése szerint - öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

A mentők jelenleg a helyszínen vannak és a rendőrség pedig arra figyelmezteti a lakosságot, hogy maradjon távol a környéktől - írja a BBC. A támadást egy nő követte el, aki feltehetőleg öngyilkos lett.

A központban mintegy 1700 ember dolgozik. A Google - mint a társaság tulajdonosa - közölte, vizsgálódnak az esetleges lövöldözés ügyében.

Vadim Lavrusik, a vállalat egyik fejlesztője Twitteren azt írta, valóban lövöldöztek az épületben, látta, ahogy a kollégái rohannak az irodában, majd az egyik szobában elbarikádozták magukat. Később arról írt, hogy sikeresen kimenekültek az épületből.

Todd Sherman, a vállalat termékmenedzsere Twitteren azt írta, egy értekezleten ültek, mikor hallották, hogy futnak az emberek, miután megremegett a padló. Először azt hitték, földrengés történt.

Az épület belsejéből több hívás is érkezett a 911 segélyhívó számra a KRON helyi hírállomásról szóló jelentés szerint.

A KTVU tévécsatorna riportja szerint a Zuckerberg San Francisco General Hospital megerősítette, hogy több sérültet is visznek hozzájuk, ám a sérültek állapotáról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A San Bruno rendőrség elmondta a Fox Newsnak, hogy eddig 50 hívást kaptak a lövöldözésről.

A helyi tévék által készített felvételeken az látszik, ahogy a YouTube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, miközben rendőrök vizsgálták őket át, majd csoportokban várakoztak a székház előtt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!