Svédországban sem bírják tovább: elegük van a migránsokból

2018.04.08. 09:01

A bevándorlásellenes Svéd Demokraták mára a fiatalok és a férfiak körében a legnépszerűbb politikai erővé vált, de a városokban is első helyen áll. Mindezen nem kell csodálkozni, mivel a skandináv államban mindennapossá váltak a migránsok által elkövetett bűncselekmények, több nagyvárosban is no-go zónák alakultak ki, ahol a mentőorvosokra is rátámadnak.

Az egyre inkább elszabaduló migránserőszak miatt jelentősen megnőtt a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt népszerűsége. Ha most rendeznék a választásokat, akkor a szavazatok 22,4 százalékát szereznék meg, ami csupán hajszálnyival kevesebb a szociáldemokraták 24 százalékos támogatottságánál. Svédországban ősszel tartanak majd parlamenti választást.

Ennél is érdekesebb, hogy az SD a férfiak, a 18-34 éves korosztályban és a városokban mostanra a legnagyobb támogatottsággal bíró párttá vált. Gyakorlatilag minden harmadik svéd férfi a bevándorlásellenes pártra szavazna.

Svédországban a választók egyre nagyobb részének van elege a bevándorlásbólForrás: AFP/Ralf Hirschberger

Már a mentőket sem kímélik a migránsok

Mindez teljesen érthető, mivel folyamatosan érkeznek a migránsok bűncselekményeivel kapcsolatban a hírek a skandináv államból, ahol több nagyvárosban vannak olyan negyedek, ahol teljesen a bevándorlók vették át a hatalmat. A svédországi no-go zónákra jellemző, hogy azokban folyamatosak a mentőorvosok elleni támadások. Az úgynevezett no-go zónákban rendőri kíséret nélkül már a mentők sem mehetnek be. Korábban a nyugati elit tagadta a no-go zónák létét, azonban azóta már Angela Merkel is elismerte azokat.

Szintén írtunk arról, hogy Svédországban a bandában elkövetett nemi erőszakok több mint 98 százaléka migránsokhoz köthető – számolt be róla a svéd Expressen című lap egy tanulmányra hivatkozva. A 2016-2017-es években elítélt 43 támadó közül 42 migráns leszármazott volt, és 13 volt kiskorú a bűntett elkövetésekor.

Több svéd nagyvárosban is az egekben van a migránsbűnözésForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Kisebbségben lesznek a svédek

Svédországban a svédek pár évtizeden belül kisebbségbe szorulnak, ha a jelenlegi demográfiai tendenciák folytatódnak - derült ki abból a dokumentumfilmből, ami az illegális bevándorlók integrációs kudarcaival foglalkozik. Svédországban a média a bevándorlás legfőbb problémáit elhallgatja, a helyzet a kommunista éra időszakához hasonló.

Arról is írtunk, hogy polgárháborús állapotok uralkodnak Svédország több nagyvárosának migránsnegyedeiben. A különféle bűnözői bandák átvették a törvények feletti uralmat,  miközben a hatóságok nem tudnak érvényt szerezni a törvényeknek. Mindennaposak a lövöldözések, bombatámadások és a nők elleni erőszakos cselekmények.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK