Halálos tűz egy többemeletes moszkvai bevásárlóközpontban

moszkvai pláza-tűz
Egy moszkvai bevásárlóközpontban keletkezett tűz miatt állnak tűzoltóautók az épület előtt 2018. április 4-én. A hatóságok szerint legalább egy ember életét vesztette, hat megsérült.
Vágólapra másolva!
Szerda délelőtt tűz ütött ki egy többemeletes moszkvai bevásárlóközpontban, amelyben főleg gyerektermékeket forgalmaztak. Az orosz TASS hírügynökség jelentése szerint egy ember életét vesztette a tűzvész miatt.
Vágólapra másolva!

A tűz szerda délelőtt fél tizenkettőkor keletkezett az orosz főváros keleti részén található többszintes "PERSEJ DLA DETEJ" (Perseus a gyerekeknek) nevezetű gyermekáruházban.

Mivel a tűzriasztók azonnal bekapcsoltak, így perceken belül kint voltak a tűzoltók, akiknek félórán belül sikerült elfojtani a lángokat.

A bevásárlóközpontból több mint 600 embert kellett evakuálni.

A moszkvai bevásárlóközpontban keletkezett tűz miatt állnak tűzoltóautók az épület előtt 2018. április 4-én. A hatóságok szerint legalább egy ember életét vesztette, hat pedig megsérült Forrás: MTI/AP/Pavel Golovkin

A TASS beszámolója szerint a legfelső szinten egy áruházi alkalmazott olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben a mentőben meghalt.

A 2009-ben épült 10 000 m2-es bevásárlóközpont tetején, a 4-ik emeleten üzemelt az Afina nevű szórakozóközpont, ahol a tűz idején mintegy száz gyerek tartózkodott a szülőkkel.

Mint kiderült minden látogatót sikerült épségben kimenekíteni.

Viszont az oltásban hat tűzoltó megsebesült, közülük ketten súlyosan.

Sebesült tűzoltót tesznek mentőhelikopterbe, miután tűz ütött ki egy moszkvai bevásárlóközpontban 2018. április 4-én Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Mindez történt 10 nappal az után, hogy a nyugat-szibériai Kemerovóban kiégett egy szintén többemeletes bevásárlóközpont,

amelyben 64-en, köztük 41 kisgyerek vesztette életét, és több mint 70-en megsérültek. Ráadásul pár napja rendelték el az orosz hatóságok az ország összes bevásárlóközpontjának ellenőrzését.

2018. március 26-án közreadott kép a füstölgő Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról a nyugat-szibériai Kemerovóban március 25-én. A tűzvészben hatvannégy ember életét vesztette. Forrás: MTI/EPA/A42.RU/Alekszandr Patrin

Mint utólag kiderült azt a plázát anno építési engedély nélkül húzták fel.